Vakıflar'dan 42 milyon TL kira geliri hasılatı!
Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015 yılında 32 adet taşınmazı kat karşılığı yöntemiyle değerlendirerek daire, dükkan, büro villa, apart daire ve özel okul olmak üzere 105 adet taşınmaz elde etti. Aynı dönemde kiracıların 205 milyon TL yatırım yapmasını sağlayan Vakıflar, bu sayede 5 bin kişiye istihdam sağlanmasına vesile oldu. Vakıflar, 42 milyon TL de kümülatif kira geliri elde etti. 

Vakıflar 2015 yılında ilkokul-ortaokul ve liselerde okuyan 15 bin öğrenciye 9 ay süre ile aylık 60 TL, 5 bin yükseköğrenim öğrencisine 8 ay süreyle 200 TL karşılıksız burs verdi. Ayrıca Türkiye'de yükseköğrenim gören 150 yabancı uyruklu öğrenciye 8 ay süreyle aylık 200 TL burs imkanı sağladı. Yabancı öğrenciler arasında burs verilen öğrenci sıralamasında 52 ile Suriye ve 23 ile Afganistan ilk sıralarda yer aldı. Vakıflar, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Filistin, Gürcistan, Irak, iran, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya, Moritanya, Somali, Sudan Türkmenistan, Yemen ve Yunanistan'dan öğrencilere de burs verdi.

Dokuz Sütun Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181