Validebağ Korusu'nda tasarım çalışmaları başladı!

Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından satışa çıkarılan, Acıbadem’deki Hava Subayları Lojmanları arazisi ihalesinde en yüksek teklifi DAP Holding vererek, imzaları da atmıştı.

Üsküdar, Acıbadem, Barbaros Mahallesi’ndeki 17 dönüm arazi için 810 milyon liralık toplam satış gelirinin yüzde 50.15’ini (406 milyon 215 bin lira) emlak Konut’a taahhüt eden Dap Holding, henüz süresi olmasına rağmen 406 milyonluk taahhüdün ödemesi gereken yüzde 20’sini (81 milyon lira) yatırdı.

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, araziyi bölgenin en ‘kıymetli parçası’ olarak tanımlarken, “Validebağ Korusu hemen site giriş kapısının yanında yer almış olacak. İçinde Hababam Sınıfı’nın da çekildiği, geçmişimize kazınan bir yer. İşte bu sıcaklığı burada yaşatmaya çalışacağız” dedi. Seçim öncesi ihaleye girip kazanan ve imzaları atan Ziya Yılmaz, ‘belirsizlik’ ortamında yaptığı yatırımın ülkenin geleceğine duyduğu güvenle ilgili olduğunu söyledi. Yılmaz, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Seçim öncesi piyasaların yorgun olduğu, insanların beklentide olduğu bir dönemdi ama bir işadamında öngörü olması lazım. Hep şunu söylerim, insanların hayatı gelip geçicidir ama ülkelerin hayatları binlerce yıldır sürüyor, sürecek. Türkiye’nin nüfusu çok büyük gelecek vaat ediyor. Çok ciddi eğitimli ve dünyayı iyi takip eden bir kuşak geliyor. Coğrafi olarak dünyanın en önemli noktasındayız. Dışarıdan baktığımız zaman çok ciddi yatırım yapmak için ülkemize geliyorlar. Bunları üst üste koyduğunuz zaman. Ülkede istikrarın fazlasıyla yakalanabileceğine ben inanıyordum. Bunları birleştirdiğimiz zaman bu yatırımı yapmak istedik, yine yapacağız, hızla çalışıyoruz.”

Tasarım başladı
Üsküdar tapusunda 1137 ada 26 no’lu parsel ve 1138 ada 27 no’lu parsel halinde toplamda 2 parselden oluşan Hava Subayları Lojmanları, 17 bin 237 metrekare alana sahip. Arazide 4 kata kadar imar izni bulunuyor. İmar daha fazla olsa bile bölgeye uygun olarak yatay bir proje geliştireceklerini anlatan Yılmaz, arazi yerleşim ve tasarım çalışmalarına başladıklarını belirtti. Yılmaz, “Dünyanın en iyi projesini yapmak istiyoruz. Şu anda netleşen bir şey yok. Daha bizim dokumuzu yansıtan, daha büyük ailelerin yaşayabileceği, Hababam Sınıfı’nın, 400 dönümlük korunun sıcaklığını veren, doğaya dokunan, toprağa ahşaba dokunan bir proje düşünüyoruz. Oturuma yönelik olmasını istiyoruz” diye konuştu.

10 yıl sonra…
Gittikleri her bölgeye değer kazandırdıklarını söyleyen Yılmaz, kendilerini bu nedenle davet eden belediye başkanları olduğunu ifade etti.
Yılmaz, “Maltepe, Kartal, Pendik, çekmeköy, Sancaktepe bu bölgeler bir noktaya geldiyse burada bizim de çok büyük katkımız var. Projeleri geliştirirken bugünün değil, yarının projelerini yapıyoruz. 20 yıl sonra da gurur duyulacak. Projelerimizin asıl değeri 10 yıl sonra anlaşılacak. 10 yıl sonra yapılan konseptler bizim ürettiklerimize ancak denk gelmiş olacak” dedi.

‘Anadolu’ya üçüncü cadde yolda...
1,5 milyar liralık yatırımla Pendik’te içinde 3 bin ünitenin olacağı bir proje için yaptıkları çalışmaları hatırlatan Ziya Yılmaz, Anadolu Yakası’na, Bağdat Caddesi ve Alemdağ Caddesi’nden sonra üçüncü önemli caddeyi kazandıracaklarını dile getirdi. Yılmaz, 1200 metre uzunluğunda olacak caddenin, 1100 metre olan ünlü Champs-Élysées’den büyük ve görkemli olacağını söyledi. Cadde aynı zamanda Sabiha Gökçen Havaalanına da bağlantılı olacak.

İstmarina, Dalga ve Burgu Kuleler ile Adam Kule gibi pek çok projelerinin dünya ve Avrupa’nın önemli gayrimenkul yarışmalarında büyük ödülleri aldığını ifade ederek, Z Ofis’in ise Guinness Rekorlar Kitabına yeni bir dal açtıracağını söyledi. Yılmaz, “Guinness’e 7-8 ay önce müracaat ettik. Dünyanın en büyük Z harfi dalı olmadığı için projeyle bu dal da açılacak” dedi.

Yeni hükümetle sesimiz duyulacak
Ziya Yılmaz, sektörün sorun ve istekleriyle ilgili daha önceki dönemlerde hükümetle bir araya gelerek yaptıkları görüşmeleri anlatarak, yeni kurulacak hükümetle daha yapıcı olmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Yılmaz, özellikle yabancıya Türk konut sektörünün tanıtılmasının önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Şu anda zar zor yabancıya 5 milyar liraya yakın satış yapıyoruz. Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ortak fonuyla, TOKİ ve Emlak Konut GYO’nun katılımlarıyla oluşacak büyük bir yapıya önemli proje geliştirici şirketler de dahil olarak güç birliğine gidilse, yurt çapında bir kampanya organize edilebilir. 5 yıl sonra 14-15 milyar dolarlık satış rakamları yakalanabilir. Bu para, kentsel dönüşüm için önemli bir kaynak oluşturabilir. Yüzde 18 KDV, tüketici yasası vs gibi önemli sorunlarımız da çözüm bekliyor.”

Hesap makinesi yatak başında
İstanbul’un önemli lokasyonlarında özel araziler bulduklarını belirten Yılmaz, arazi için gece bile uyanıp çalıştığını kaydetti. Yılmaz, “Benim 24 saat 1 dakika kafam araziye ve işe çalışır. Evimde iki hesap makinesi var. Yatağımın yanında, salonda. Kesinlikle kağıt kalem vardır. Arazi işi bizim uzmanlığımız” diye konuştu. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181