Venezuela TOKİ karşılığında petrol teklif etti!
Venezuela’nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, "Türkiye'nin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte Venezuela’ya gelmesini karşılığında petrokok almasını bekliyoruz” dedi. Bracho Reyes, Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Eloina Rodriguez Gomez ve Enerji Bakanı Eulogio del Pino'nun geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini ve konuşulan en önemli konulardan birinin ekonomi olduğunu söyledi. 

Venezuela'nın dünyadaki en büyük petrol rezervine sahip ülkelerden biri olduğunun altını çizen Bracho Reyes, şunları kaydetti: “Türkiye, dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri. Enerji Bakanı Pino'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı toplantıda gündem başlığının biri de  petrol türevi olan petrokok ticaretiydi. Enerji Bakanı Pino ve Dışişleri Bakanı Rodriguez, bu toplantıda bu petrokokun belli bir kısmının Türkiye için ayrılıp, bunun iki ülke arasındaki ürün değişiminde kullanılabileceğini söyledi. Konuyla ilgili karma komisyonun kurulmasını bekliyoruz, görüşmeler sürüyor." 

TÜRKLERDEN 1.448 KONUT 
Türk şirketlerin Venezuela'daki konut açığına yönelik projelere destek verdiğini belirten Bracho Reyes, "Şimdiye kadar ülkede Türk şirketler tarafından bin 448 konut yapıldı ve hükümet 1 milyondan fazla konutu teslim etti. Amacımız 2 milyona ulaşmak” dedi. 

Bracho Reyes, 2011 yılında gündeme gelen ve petrol ve türevleri karşılığında konut yapılmasını öngören projenin, kurulacak karma komisyonda yeniden ele alınacağını ifade etti. Bracho Reyes, şöyle konuştu: “Türkiye’nin TOKİ ile birlikte Venezuela’ya gelmesini ve karşılığında petrokok almasını bekliyoruz. Türkleri özel olarak çağırıyoruz. Onlara özel seçenekler, özel fırsatlar sunmaya çalışıyoruz.” 

THY’ye özel bir terminal
Türk Hava Yolları'nın (THY) Latin Amerika'ya seferlerini başlattığını ve başkent Karakas'a direkt uçuş yapılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü dile getiren Bracho Reyes, Venezuela’da sadece THY’ye özel bir terminal inşa etme imkanı sunduklarını vurguladı.
 
'Bizi merkez seçsin’
Bracho Reyes, Venezuela'da yakıt fiyatlarının oldukça uygun olduğunu ifade ederek, "Venezuela, Latin Amerika’da en stratejik noktalardan biri. THY’ye tüm Güney Amerika Kıtası’nda yapacağı uçuşlar için Venezuela’yı merkez olarak kullanmasını teklif ettik" diye konuştu.

FETÖ’nün darbe girişiminin bir benzerini yaşadık
Bracho Reyes, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin benzerinin, 2002'de Venezuela'da da yaşandığını ifade ederek, bu darbe girişiminde de insanların oy verdikleri cumhurbaşkanını savunmak için sokaklara çıktıklarını söyledi. Bracho Reyes, "Hem Venezuela’da hem Türkiye’de gerçekleştirilen darbe girişimlerinin arkasında emperyalist güçlerin, dış güçlerin olduğu aşikar” diye konuştu. 

Arazi verelim siz cami yapın
Bracho Reyes, Venezuela'da 400 binden fazla Müslüman yaşadığını belirterek, "Rodriguez, toplantıda, Türkiye’ye bol arazi tahsis edilebileceğini ve bu arazi üzerine cami yapılabileceğini söyledi. Bu, iki ülke arasındaki yakınlaşmayı gösteren bir adımdır” dedi. 

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181