Yatırımda en doğru adres gayrimenkul!
Halil Ersoy. 'Sektör temsilcilerine göne konul fiyatları 2015 yılında yüzde 20 arljş gösterdi. Konul bu artışla yatırımcısına en yüksek kar sağlayan yatının araçlarından biri olarak karşımıza çıkıyor Uluslararası Para Fonu IMFnin Küf ese I Konut Gözetimi" raporuna flöre Türkiye. 2015 üçüncü çeyrek döneminde yüzde 104 oranla ew ftyadannın en çok arttığı 7'na ülke oldu. Yabancılara yapılan Komi satışları 3016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 20.4 arttı. Yabancılara yapılan konul satışlarında 2015 yılında ilk sırayı 7 433 konut ile İstanbul ikinci sırayı 5.072 konut ile Antalya aldı" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul, Türkiye'de güvenli bir yatırım aracı olmayı sürdürüyor. Uluslararası Para Fonu IMP'nin son Küresel Konut İzleme Raporu'nu açıklayan ATSO 41. gurup Emlak Komisyoncuları Başkan Yardımcısı Halil Ersoy, "Türkiye konut fiyatları artışında tüm dünyada 7. sırada yer alıyor" dedi.

Karlı yatırım imkanı

Gayrimenkuldeki kârlı yatırım imkanı, yatırımcıyı bu sektöre yönlendirirken fiyatlarda balon olup olmadığı da bir diğer tartışma konusu olarak tartışılmaya devam ettiğini belirten Halil Ersoy, "Türkiye'de ekonomik konjonktüre baktığımız zaman inşaat ve konut sektörünün çok büyük bir paya sahip olduğunu görmekteyiz. Çimento, demir çelik, cam ve hatta finans başta olmak üzere birçok sektör inşaat sektörüne hatırı sayılır katkıda bulunurken ekonomik büyüme içindeki payının da belirgin olmasına yol açıyor. Şöyle ki inşaat sektörünün GSYİH içindeki payı yüzde 6 olarak görülüyor bu da arz fazlası sorunu olabileceğini gündeme getiriyor. Türkiye'nin büyümesi emek-yoğun sektör olan insaat sektörüyle paralel hale gelmiş durumda" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul güvenli liman 
Gayrimenkul yatırımının güvenli liman olarak görüldüğünü dile getiren Emlak Komisyoncuları Başkan Yardımcısı Halil Ersoy, "Konutların döviz kurundan satışa sunulması ve TL'nin dolara karşı son bir yılda yüzde 25lere varan kayıplar yaşaması konut satışlarındaki en büyük problemi ortaya koyuyor. Kur riskinin talepleri sınırlandırması gerekirken konut satışlarında çok büyük bir talep azalışına rastlamıyoruz. Bunun en büyük nedenlerinden biri, insanların gayrimenkul yatırımını güvenli liman olarak nitelendirmesi olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

En fazla arttığı 7.ülkeyiz 
Halil Ersoy konut fiyatları 2015 yılında yüzde 20 artış gösterdiğine dikkat çekerken, "Konut, bu artışla yatırımcısına en yüksek kar sağlayan yatırım araçlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Uluslararası Para Fonu IMF'nin 'Küresel Konut Gözetimi' raporuna göre Türkiye, 2015 üçüncü çeyrek döneminde yüzde 10.4 oranla ev fiyatlarının en çok arttığı 7'nci ülke oldu" ifadelerini kullandı.

Yabancılara 23 bine yakın konut satıldı
TÜİK'in Aralık 2015 Konut Satış İstatistikleri raporuna değinen Ersoy şöyle konuştu; "Türkiye genelinde 2015 yılında yabancılara 22.830 konut satılırken 2015 yılı Aralık ayında ise 2.283 konut satışı gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Aralık 2015'te ilk sırayı 977 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 460 konut satışı ile Antalya, 139 konut satışı ile Bursa ve 118 konut satışı ile Yalova izledi. Yabancılara yapılan konut satışları 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 20,4 arttı. Yabancılara yapılan konut satışlarında 2015 yılında ilk sırayı 7.493 konut ile İstanbul, ikinci sırayı 6.072 konut ile Antalya aldı."

Yabancılara satış talebi güçlendiriyor
"Yabancılara yapılan satış, talebi güçlendiriyor ve konut fiyatlarında oluşan şişkinlik düşük gelirli ailelerin ev sahibi olmasına olanak tanımıyor" diyen Halil Ersoy, "Uzun vadede değerlendirdiğimizde konut talebi konut arzını karşılıyor ve bu durum konut sektöründe şimdilik balon olmadığının en önemli göstergelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor" ifadesini kullandı.

Hilal Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181