Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne rekor asfalt üretimi!
Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) verilerine göre 2007 yılından bu yana Türkiye Asfalt sektörünün lideri olan Tekno Asfalt’ın çözüm ortaklığını gerçekleştirdiği Benninghoven marka asfalt plentler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Anadolu yakası bağlantı yolları, anayolları ve yan yollarının asfalt ihtiyacına çözüm sunuyor. Projeye günde 25 bin ton asfalt tedariği sağlayan Benninghoven asfalt plentleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyol projesinin tamamlanmasıyla birliktetoplamda 1,5 milyon ton asfalt üretimi gerçekleştirmiş olacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyol Projesinde Benninghoven asfalt plentleri ve asfalt ekipmanları ile yer alan Tekno Asfalt, kalitesinin yanı sıra hızlı çözüm sunan teknik servis hizmeti ve ileri teknolojiyle kullanılan malzeme kalitesi ile projeye hız sağlıyor. Tekno Asfalt, Mastik Asfalt ( Gusasfalt ) üretimini Türkiye’de başlatan firma olarak adından söz ettiriyor.

Benninghoven asfalt plentleri, 400 °C sıcaklığa göre tasarlanıyor. Yüksek ısıya temas eden tüm komponent ve parçalar ise (agrega kurutucusu / dryer, elevatör, elek, elek telleri, elek altı sıcak silolar vb.) çok özel malzemelerden üretilerek sıcaklıktan etkilenmiyor ve deforme olmuyor.
Sıcak tozun ve havanın emildiği filtre ünitesi yüksek sıcaklığa karşı dayanıklı olup, filtre torbaları da bu sıcaklığa dayanıklı ve yanmaz kumaştan üretiliyor.

Bu sebeplerle Türkiye’de sadece Benninghoven asfalt plentlerinde gerçekleştirilebilen, Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü başta olmak üzere bir çok köprü üzeri asfalt uygulamasında kullanılan Mastik Asfalt ( Gussasfalt ), Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde de uygulanacak. İnce bir katman olarak serilmesine rağmen sıcaktan etkilenmeyen “Mastik Asfalt” kış aylarında soğuktan dolayı kırılma ve buzlanmaların önüne geçerken,yoğun trafik ve ağır iklim koşulları için en uygun asfalt olarak gösteriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181