Yeni otopark yönetmeliği 2019'a ertelendi!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, araç parklarında yaşanan sorunların önüne geçmek üzere düzenlediği otopark yönetmeliğinin yürürlük tarihi 1 Haziran 2018’den 1 Ocak 2019’a kadar uzatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yerleşim yerlerinde araçların yol açtığı park ve trafik sorunlarının çözümü için otoparklarda yeni düzenlemeye gidilerek binalardaki her konut için bir otopark alanı ayrılması zorunluluğu getirmişti. Eski yönetmelikte yer alan her üç daireye bir otopark zorunluluğu, her bir daireye bir otopark alanı ayrılması şeklinde düzenlenmişti. Ancak bu düzenleme 6 ay ertelendi.

YÜRÜRLÜĞE GİREN MADDELER
Otopark yönetmeliğinin yürürlüğe giren maddeleri uyarınca ise, ön bahçe genişliği en az 7 metre olan parsellerde, binaya en az 2 metre mesafe bırakmak kaydıyla ön bahçede açık otopark yapılabilecek. Zeminin altında kalmak kaydıyla yan ve arka bahçelerin tamamının altı, ön bahçenin de yola 3 metre mesafe kalana kadarki bölümü otopark yapılabilecek.

Komşu iki parselin sahiplerinin anlaşması halinde de aradaki duvar kaldırılarak bu alanın geçiş yolu şeklinde düzenlenmesi kaydıyla komşu bina bahçeleri de ortak otopark olarak kullanılabilecek. Otopark yapılamaması nedeniyle alınan otopark bedelinin yüzde 25‘inin peşin ödenerek ruhsat alınması uygulaması da yeni yönetmelikle değişti ve bu bedelin tamamının ruhsat alınmadan önce ödenmesi şartı getirildi. Açık otoparkların zemini su geçiren malzemeden olacak. Böylece, yağmur suyunun toprakla buluşması da sağlanacak.

Deniz Ayhan / Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181