Ziraat Bankası konut sektörüne yönelik önemli bir adım attı!
Türkiye'ye katma değer sağlayan her ekonomik faaliyete destek vermeyi vizyon edinen ve önceki gün tarımsal kredileri uygun faizle yeniden yapılandırma kararı alan Ziraat Bankası, bu kez konut sektörüne yönelik önemli bir adım attı. Ziraat Bankası, inşaat şirketlerinin elinde bulunan konut stokunun eritilmesi için kendi müşterisi olan konut inşaat şirketlerinden ev alanlara aylık yüzde 0.98 faiz oranı ve 120 ay vade seçenekleriyle 500 bin liraya kadar konut kredisi kullanma imkânı getirdi. Ziraat Bankası'nın yeni uygulaması ile 500 bin liralık 10 yıl vadeli kredide tüketicinin toplam ödemesi, aylık yüzde 2.09 faize göre 517 bin TL, aylık yüzde 1.78 faize göre ise 362 bin TL azalacak.

FİRMALAR DA YÜKÜ ÜSTLENDİ
Banka tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan çalışma ile bankamızca konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 1.78 olarak belirlenmiştir. Bankamızla çalışmakta olan konut üreticisi firmaları da elini taşın altına koyarak, faiz maliyetinin bir kısmını üstlenmeleri neticesinde müşterilerimize faiz oranı aylık yüzde 0.98 olarak yansıtılacaktır. Bu kapsamda, firmalarımızın elinde bulunan konut stokunun eritilmesine yönelik de önemli katkı sağlanmış olacaktır" denildi. Kullandırılan kredilerin bir kısmı, inşaat şirketlerinin bankaya olan kredilerinin geri ödemesinde kullanılacak" denildi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da faiz oranının 0.98'inin müşteri, 0.80 puanının firmalar tarafından üstlenileceğini, özellikle düşük gelirli grubun hedeflenildiğini ifade etti.



ÖZEL BANKALAR DA TOPA GİRSİN
Ziraat Bankası'nın başlattığı konut kampanyasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan KONUTDER Başkanı Altan Elmas, "Bu kampanyayı dernek olarak biz önerdik. Banka faizi 1.78'e çekti. 80 baz puanı da inşaatçılar olarak biz karşılıyoruz. Tüketicilere yüzde 0.98 faizle kredi imkânı sunuluyor. Diğer kamu bankaları ile özel bankaların da topa girmesini bekliyoruz. Girsinler ki, sistem çalışsın. Bu kampanyayla tüketiciler ucuz maliyetle kredi kullanarak çarkı çevirecekler" dedi.

İMAR BARIŞINDA SÜRE UZATIMI YOK
Murat Kurum, 31 Aralık'ta sona erecek İmar Barışı başvurularına ilişkin, "Şu an için süre uzatımı düşünmüyoruz. 31 Aralık 2018 tarihinde hem başvuru hem ödeme süresi tamamlanacak. Bugüne kadarki başvuru sayısı yaklaşık 9 milyona ulaştı. Gelir olarak da 7 milyar 700 milyon lira gelir söz konusu" dedi.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181