8 bin yıllık tarihi kentte dönüşüm başlıyor!
Türkiye'nin deprem hattında bulunan illerinden olan Hatay'da kentsel dönüşüm çalışmalan hızlı başladı. Tarihi 8 bin yıl öncesine dayanan, çeşitli kültürlerin bulunduğu kentte düzenlenen Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi', kentte yapılması planlanan dönüşümün nasıl olması gerektiğinin tartışıldığı bir platforma dönüştü. Türkiye'nin birçok ilindeki kentsel dönüşümün rant için yapıldığı iddia edilen zirvede yerel yöneticiler, "Hatay kimlik sahibi bir kent. Bu daha fazla ön plana çıkarılmalı. Kentin deprem bölgesi olması sebebiyle de yapı stoku yenilenmeli. Çünkü mevcudun yüzde 80'i riskli" görüşünü dile getirdi. Zirve ile kentsel dönüşümü tartışmak istediklerini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Hatay'ın birçok ilçesinde de kentsel dönüşüm çalışmalan yapılıyor. Bu nedenle muhtarından belediye başkanına kadar bu işin nasıl yapılması gerektiğini anlatmak istedik" dedi.

2 CADDEMİZ BİLE PARALEL DEĞİL
Geçtiğimiz günlerde ABD'de düzenlenen Türk yürüyüşüne belediye olarak katıldıklarını anlatan Başkan Lütfü Savaş, 'Tarihî binalan dimdik ayakta duruyor. Caddeleri düzenli. 70'e yakın cadde birbirine paralel olarak dizayn edilmiş. Bizde ise iki tane cadde bile birbirine paralel değil. Kentsel dönüşüm yaparken tüm bunlara dikkat edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çiftçi de, "Depreme dayanıklı binalar olsun, yeter anlayışı var. Ancak kentsel dönüşüm çevreye ve insana saygı olmadan yapılamaz. Herkes nefes alabileceği yerler istiyor. Bunu yapalım. Daha fazla inşaat alanı, daha fazla rant gözüyle bakmayalım" dedi.

Ahmet Münir EREN/Türkiye Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181