Antakya kentsel dönüşüm projesinin temelleri yaz aylarında atılacak!
Antakya Belediye Başkan İsmail Kimyeci, kentte uygulanması planlanan 'kentsel dönüşüm' projesinin temelini yaz aylarında atacaklarını belirtti. 

Kentsel dönüşüm projesinin temellerini yaz ortasında atacaklarını ifade eden Kimyeci, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Yüzde 53 anlaşma seviyesini milletimizin duası ve desteği ile tamamladık. Yüzde 67 seviyesine az bir mesafe kaldı. İnşallah çok kısa bir sürede yüzde 67 seviyesine ulaşacağız. Bu seviyeye geldiğimizde kat karşılığı yapım ihalesine çıkarak üç yıllık bir zaman diliminde kentsel dönüşüm yapım sürecini tamamlayacağız. Bu süreçte vatandaşlara ne kadar erken imza sürecine dahil olurlarsa, o kadar çok tercih hakları olacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu süreçte 14 binamızı yıktık, 12 binamızın yıkılması konusunda da tüm çalışmaları tamamlamış bulunmaktayız. Yıkılan ve yıkılacak olan binalar ev istemeyen, bağ bahçe kuracağız, sadece satışını yapmak istiyoruz diyen, kamulaştırması tamamlanmış binalarımızın hak sahiplerinin hak edişlerini ödediklerimizden oluşuyor. Konforlu, 9 şiddetinde depreme dayanıklı, ısı ve ses yalıtımı olan, tamamıyla doğalgazlı merkezi sistemiyle ısınan, kapısından kaplamasına kadar, hazır mutfağından, penceresine, zemin döşemesine varana kadar son derece konforlu, her şeyi düşünülmüş olarak inşa edeceğiz. Her binanın iki asansörü her biri onar kişilik olacak. Antakya'da şu an 4C sınıfı bina yok, biz bu kalitede bina inşa edeceğiz. Yüzde 50'ye denk gelen 192 bin metre yeşil alanı olan, ailelerin güven içerisinde oturacağı piknik yapacağı yeşil alan olacak. Yüzde 19 oranına tekabül eden 82 apartman ile yüzde 23'ünde yollar ve yüzey otoparkları, yüzde 8'inde sosyal donatı alanları olan bir kentsel dönüşümü üç yıl gibi bir sürede şehrimize kazandırmış olacağız."

Ses Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181