Hatay Emek ve Aksaray dönüşüm projesi kapsamında riskli binalar yıkılıyor!
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci yaptığı açıklamada; Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında, hak sahipleriyle anlaşmaları sağlanmış, ekonomik ve fiziksel ömrünü tamamlamış, hali hazırda hak sahibince terki sağlanmış ve boş olan metruk riskli yapıların yıkım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
           
Başkan Kimyeci, ömrünü tamamlamış bu riskli alandaki yapıların anlaşma sağlanmış olan hak sahiplerinin de onayı alınmak suretiyle, yasal çerçevede yıkımlarının gerçekleştirildiğini, ekonomik ve fiziksel ömrünü yitirmiş harabe ve metruk olan bu yapıların varlığının her bakımdan çevre ve insan sağlığı açısından da tehdit oluşturduğunu vurguladı.
           
Şu ana kadar Aksaray Mahallesi’nde 1. ve 2. sokakta bulunan 4 ayrı metruk yapının yıkımlarının gerçekleştiğini ifade eden Başkan Kimyeci, hak sahiplerince anlaşmalar sonucu belediyemize devri yapılan bu riskli ve metruk yapıların yıkım çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Antakya Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181