'Hatay Emek ve Aksaray kentsel dönüşüm projesi 3 yılda bitecek'!
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yapılan yeni değişikliklerin ardından hak sahipleri ile ıslak imzalı sözleşme imzalamaya devam ediyor.
          
Başkan Kimyeci, Antakya’ya yepyeni bir görünüm kazandıracak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yapılan yeni değişikliklerin ardından ıslak imzalı sözleşmelerini imzalayan hak sahibi Nuriye Selçuk ile sohbet etti.

Hak sahibi Nuriye Selçuk’a hayırlı olsun dileğinde bulunan Başkan Kimyeci; “Kentsel Dönüşüm Projemizde bugün itibariyle %49 seviyesine geldik. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın destekleriyle Antakya Belediyesi ailesinin başta Başkan Yardımcılarımız olmak üzere değerli personellerimizle yeni bir hesaplama yöntemi çerçevesinde Bakanlık’tan da uygun görüş alarak yeni bir çalışma başlattık. Bu çalışmada hem katlarla ilgili hem de şebekelerle ilgili yeni düzenlemeler yaptık. Böylece fiyatları daha da ucuz bir hale getirdik. Bazı evlerin metrekarelerini de düşürdük ayrıca geçmişte olmayan 1+1 daire tiplerini de oluşturmak suretiyle hak sahiplerimize daha fazla seçenek sunmak için çalıştık. İstediğiniz, ihtiyacınıza yönelik daire seçimi yaptınız, hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu binalarımızı kısa zaman içerisinde 3 yıllık bir zaman diliminde bitireceğiz. Geniş yollar, yüzey otoparkı, kapalı otoparkı, katlı otoparkı, 25 tane irili ufaklı park ve bahçesi, toplam 192 bin metrekare peyzaj alanı, %23’üne yollar,  otoparklar, %8’ine 2 tane okul binası, bir karakol binası, 2 sosyal tesis, 1 sağlık tesisi, kapalı semt pazarı, %19’una apartman binaları, %50’si yeşil alan, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, spor alanları yer alacak. Depreme dayanıklı, sese ve ısıya dayanıklı, güvenli bir alan oluşturacağız. Projemizde %49 seviyesine ulaştık, kamulaştırma kapsamında 61 Milyon TL ödeneğimizi tahsis ettik. Ayrıca Hükümetimizin desteğiyle kamulaştırma faaliyetinde bulunmak üzere bize tahsis edilecek. Alanda yapılacak sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, altyapı hizmetlerinde hak sahiplerimize herhangi bir ücret ödetmeyeceğiz. Projemize destek verdiğiniz için teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum. ” dedi.
          
Başkan Kimyeci, ayrıca hak sahibi Nuriye Selçuk ise;  “Antakya’nın çehresini değiştirecek yeni projeden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Ankara’da yapılan projeleri gördüm, aynı projenin Antakya’mızda da yapılarak mahallemizin daha düzenli, daha yeşil, daha modern hale getirecek projeden dolayı çok memnun oldum.” dedi.
          
Başkan Kimyeci, ayrıca hak sahipleri Ali Hatay, Hasan Çiftçigil ve Güneş Tuna ile imza töreni gerçekleştirerek, hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. İmza töreninde Başkan Kimyeci’ye Başkan Yardımcısı Elçin Eryetli eşlik etti. İmza töreninin ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Antakya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181