İmar durumu sorgulama Çamlıdere işlemleri!
İmar durumu sorgulama Çamlıdere işlemleri Çamlıdere Belediyesi internet sitesinden online olarak yapılabileceği gibi Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne giderek de yapılabilmektedir. İmar durumları, bölgeye, semte, mahalleye, sokağa ve bazı durumlarda parsele kadar değişebilmektedir.

Çamlıdere imar durumu sorgulama ile arazinin kime ait olduğunu, kaç metrekare olduğunu, imarlı olup olmadığını, parsel bilgilerini, pafta bilgilerini ve ada bilgilerini parsel - pafta sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Parsel - pafta sorgulama işlemi Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne bağlı bir işlemdir. 

Bilgisine ulaşmak istediğiniz herhangi bir gayrimenkul ve taşınmaz mülk ile ilgili Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne giderek parsel - pafta sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Parselin bir vakıfa veya devlete mi ait olduğunu yada bir bireye mi ait olduğunu parsel pafta sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Parsel - pafta sorgulama işlemi ile birlikte ayrıca arazinin kaç metrekare olduğunu öğrenebilirsiniz.

Parsel pafta sorgulama işlemini gerçekleştirmek için ilk önce parsel ve paftanın ne olduğunu öğrenmemiz gerekir. İmar yasaları baz alınarak sınırları belli olan arazilerin her parçasına verilen isim parseldir. Pafta ise belirli ölçeklere sahip büyük harita, plan veya modeli oluşturan her birine verilen isimdir.

Bu bilgileri öğrendikten sonra parsel pafta sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Parsel pafta sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden parsel pafta sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün Bilgi Teknolojileri Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube müdürlüğü internet sitesine giriş yapmanız gereklidir.

İmar Durumu Sorgulama Çamlıdere için buraya tıklayınız!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlı olup, sorgulamalarla ilgili değişiklikler ve güncellemeler ilgili birimlerin tasarrufundadır.

İmar durumu sorgulama Çamlıdere ile ilgili gelişmeler ve haberler için sayfamızı takip edebilirsiniz.

Merve BAYAR / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181