1/5000 imar planı ne demek?
1/5000 imar planı ne demek sorusunun cevabını sizler için araştırdık.Nazım imar planı yani düzenleyici imar planı arazinin genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge ayrımlarını, bölgelerin gelecekteki nüfus yoğunluğunu, türlü yerleşme alanlarının gelişme yön ve büyüklüklerini ilkeleri ile birlikte belirten plandır.

1/5000 imar planı ne demek?
Bir bölgenin 1/5000 ölçekli nazım imar planı hazırlanmadan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hazırlanak mümkün değildir. 1/1000 ölçekli uygulama imar planına bir ön hazırlık olarak yapılan plan 1/5000 ölçekli nazım imar planıdır. Ayrıca ulaşım düzenekleri ve sorunların çözümü gibi konuları da gösteren ve uygulama imar planlarının yapılmasına referans oluşturan nazım imar planı ana kentlerde 1/5000 ile 1/25000 ölçekleri arasında düzenlenir. Bir anlamda 1/1000 ölçekli uygulama imar planına hazırlık planı olan nazım imar planı yapılmadan uygulama planı yapılamamaktadır.

Nazım imar planı değişiklikleri ancak planın yeniden yapılması ile değişebilmekte, plan değişikliği yolu ile yapılamamaktadır. Nazım imar planı ilgili belediye tarafından düzenlenir ve belediye meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girer. Belde Belediyelerinin nazım imar planı yapma yetkisi bulunmamaktadır. Onaylanan Nazım İmar planı 1 ay boyunca duyuru panolarında ve internet sitesinde duyuruluru. Bu sürede yapılan itirazlar 15 gün içinde incelenerek kesin karara bağlanır. Kesin karara bağlanan nazım imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilir. 

1/5000 imar planı ne demek sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali çayır 2 yıl önce

1 bölü 500 kaç kat oluyor

Avatar
Ali çayır 2 yıl önce

1 bölü 500 kaç kat oluyor

Avatar
Ömer Erdoğan 2 yıl önce

Benim Bursa nilüfer ilçesinde Çatalağıl köyünde asfalt yola sıfır 5850 metrekare 1/5000 binlik planda tarlam var ben buraya lokanta veya restoran veya ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim Selamlar

Misafir Avatar
Murat 2 yıl önce @Ömer Erdoğan

Bir bok yapamazsın

Beğenmedim! (1)
Avatar
Aytun 2 yıl önce

Orhantepe mah iğde sok no 5 kaç kat imarı veriliyor

Avatar
Aytun 2 yıl önce

Orhantepe mah iğde sok no 5 kaç kat imarı veriliyor

banner182

banner181