Ankara yeni imar yönetmeliği 2018!
8 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe giren Ankara yeni imar yönetmeliği 2018 detaylarını sizler için derledik.

Ankara  Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esaslar belirlendiği Ankara Yeni İmar Yönetmeliği 2018 bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmelik, 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu ve 29/6/2011 tarihli ve 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 3/7/2017 tarihli ve 30113 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği hükümlerine dayanılarak hazırlandı.

Her müstakil konutta en az; 1 oturma odası, 1 yatak odası, 1 mutfak veya yemek pişirme yeri, 1 banyo veya yıkanma yeri ve 1 tuvalet bulunur hükmü ile Ankara yeni imar yönetmeliğinde stüdyo yani 1+0 daireler yasaklandı.

Arka bahçe, asma kat, avan proje, bağımsız bölüm, çatı bahçesi, depolama alanları, kat bahçesi, kat yüksekliği ve ticaret alanı gibi konularda yeni hükümlerin düzenlendiği Ankara Yeni İmar Yönetmeliği 2018 ile Ankara'nın inşaat sektörü için yeni kuralları belirlenmiş oldu.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 6 yıl önce

Altkatta cikis olacakmi

banner182

banner181