Bakan Özhaseki Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde İmar Barışı'nı değerlendirdi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, seçim çalışmalarına Kayseri’de devam etti. Özhaseki Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan mobilya üreticilerine ziyarette bulundu.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel seçime kısa süre kala seçim gezilerine hız kesmeden devam ediyor. Her hafta Türkiye’nin farklı bir noktasında vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Özhaseki, seçim çalışmalarına Kayseri’de de kaldığı yerden devam etti. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan mobilya üreticilerini ziyaret eden Özhaseki, burada çalışanlarla da bir araya geldi. Ziyareti öncesinde basın mensuplarına gündemi değerlendiren Özhaseki, İmar Barışı uygulamasında beklenenden daha büyük bir ilgiyle karşılaşıldığını açıkladı. İmar Barışı’na başvuracak vatandaşlara da bazı uyarılarda bulunan Özhaseki, “Geçtiğimiz cuma günü öğleden sonra kayıtları almaya başladık. Vatandaşın çok kolay bir şekilde gireceği bir sistem tercih ettik. E - devlet üzerinden herkes rahatlıkla yapabildiği için kimseye müracaat etmeden, aracı kullanmadan, ayrıca bir masraf etmeden rahatlıkla vatandaşlar internet üzerinden bize müracaat edebiliyor. Eğer bunu yapmak istemiyorlarsa il müdürlüklerimiz, İstanbul’da her ilçede açılan şubelerimiz ve bunun dışında Anadolu’daki ilçelerde tapu müdürlüklerimizden yardım alabilirler. Beklediğimizin üzerinde bir ilgiyle karşılaştık. Şu ana kadar başvurular 144 bini bulmuş durumda. 144 bin vatandaşımız ‘ben bu işten istifade etmek istiyorum diyerek’ işi kesinleştirdi. Kayıt yapmayıp, sadece anlamak için sisteme girip çıkan vatandaş sayısı ise yüzbinlerce. O zaman ben anlıyorum ki tespitlerimiz doğru. Türkiye’nin yüzde 60’tan fazlası, bu sayı neredeyse 14 milyona tekabül ediyor, bu işten yararlanacak. Yani bu düzenleme 80 milyonluk bir ülkede 50 milyon vatandaşımızı kapsıyor” diye konuştu.
 
“İMAR BARIŞI İÇİN HİÇ BİR YERE GİTMEYE GEREK YOK”
İmar Barışı’ndan yararlanmak isteyen vatandaşları çekmek için bazı yerlerde büroların kurularak vatandaşların davet edildiğini de aktaran Bakan Özhaseki, bunun gibi uygulamalara karşı vatandaşları uyardı. Söz konusu düzenlemeden yararlanabilmek için “Hiç kimseye gitmelerine gerek yok” diyen Özhaseki, “O tür bürolara, itibaren etmesinler. Doğrudan kendileri isterlerse internet ortamında girebilirler, il müdürlüklerimize gidebilirler ilçelerde de tapu müdürlüklerimize giderek oradan yardım alabilirler. İstanbul için zaten farklı bir durum var 40 yerde bürolar açtık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerini kullanıyoruz. Adresler belli. Vatandaş kendi ilçesinde memurlarımız vasıtasıyla müracaat edebilirler” ifadelerini kullandı. 
 
“BÜYÜME ORANI BİZE UMUT VERİYOR”
Açıklamalarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Özhaseki Türkiye’nin büyüme rakamlarını değerlendirerek, “Bunca içeriden dışarıdan saldırı hainlerin baskısı, Türkiye’yi dize getirme operasyonlarının işe yaramadığını gösteriyor. Büyüme oranımız geçtiğimiz çeyrekte de 7.4’tü şimdi de aynı oranı yakaladık. Demek ki Türkiye, gayet güzel ve yerli yerinde işler yapıyor. Önüne bakarak, hızla devam ediyor. Bu bizim için son derece umut verici. Seçimin konuşulduğu, ana muhalefetin yıkım operasyonu yapmaya kalktığı böyle bir ortamda böyle bir büyümenin yakalanmış olması, Türkiye’nin ekonomisinin sağlam ayaklar üzerine bastığını gösteriyor” açıklamalarını yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181