Gaziantep Yeni İmar Yönetmeliği'nde son aşamaya gelindi!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni Gaziantep İmar Yönetmeliği'ni hazırlıklarında son aşamaya geldi. Yaklaşık 1,5 aydır yürütülen ortak çalışma sonucunda Gaziantep’in yeni imar yönetmeliği oluşturulması konusunda son noktaya gelindiğini belirten Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, “Bakanlık yeni imar yönetmeliğinde kırmızı çizgiler çiziyor. Onun doğrultusunda her şehirde imar yönetmeliğinin çıkmasını istiyor. Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ortak bir çalışmanın son aşamasına geldik. Bu ayın sonuna kadar bitecek” dedi.

BERABER BİR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜK
Yeni İmar Yönetmeliğinin çeşitli değişikliklerle yürürlüğe girdiğini hatırlatan İbrahim Apa, “Bu şehrimizi de kapsıyor, bu yönetmelikte hem şehrimize katkı sağlayan ve uygulamalara ters düşen noktalar da var. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Şehitkamil ve Şahinbey Belediyemiz, Şehitkamil Mimarlar Odası, Mühendisler Odasıyla beraber bir çalışma yürüttük. Buradaki amacımız Gaziantep’in yeni imar yönetmeliğine hazırlanmasıydı. Çünkü Bakanlık Türkiye’nin her yerinde aynı yönetmeliğin uygulanması çok zor, her şehrin kendi imar yönetmeliği olmalı açıklamasında bulundu” şeklinde konuştu.

İMAR YÖNETMELİĞİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ
Her şehrin kendi imar yönetmeliğinin yapılmasının doğru olduğunun altını çizen Apa, “Örneğin; diğer illerde balkon kültürü yok ama bizde balkon kültürü var. Artık sitelerin zemin katlarında taziye odası, çocukların ders çalışma alanı, kreş, oyun odaları gibi bölümler yapıyoruz ama yeni yönetmelikte bunu yapma şansımız yok. Bakanlık kırmızı çizgileri çiziyor. Onun doğrultusunda her şehirde imar yönetmeliğinin çıkmasını istiyor. Bir buçuk aydan beri hep beraber ortak çalışma yürütüldü. Hem bizlerin hem mimarlarımızın yaşayacağı sıkıntılarının çözümü doğrultusunda Gaziantep’in imar yönetmeliği oluşturulması konusunda son noktaya gelindi. Şu anda son çalışmalar yapılıyor, bu ayın sonuna kadar bitecek. Bütün kurumların mutabık kaldığı bir imar yönetmeliği bitecek. Büyükşehir meclisinden onay aldıktan sonra bakanlığa gönderilecek ve yürürlüğe girecek.” diye konuştu.

ANKARA’DA GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ
Bazı konularda sorunlar yaşadıklarının altını çizen İbrahim Apa, “Burada şehrimizi ilgilendiren en önemli noktalardan birisi kırmızı çizgilerle ilgili sıkıntılar. Bu konuda da şehir olarak Ankara’da gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu değişiklikleri şehrimiz adına isteyeceğiz. Bizim önceden gelen kültürümüzde var olan şeylerin bundan sonra da yaşamasını sağlamamamız için bir takım değişikliklere ihtiyacımız var” dedi.

GAZİANTEP’İN HAZIR OLMASI LAZIM
Suriye’nin yeniden yapılanması konusunda Gaziantep’e büyük bir rol düştüğünü kaydeden Apa şu şekilde konuştu: “Sınır ötemizdeki bu savaş ilelebet sürecek değil. İnşallah savaş biran evvel biter ve o insanlar da huzura kavuşur. Buranın yeniden yapılanması konusunda Gaziantep lojistik olarak oraya en uygun şehir. Buranın yapımı konusunda da Gaziantep’in hazır olması lazım. Bu konuda bazı STK’larda çalışmalar var ve bizler de destek veriyoruz. Önümüzdeki süreçte buradaki yapılanma konusunda daha aktif rol oynamak için gerekli çalışmaları yürüteceğiz.  Şu an El- Bab ve Cerablus’ta yapılan üsler ve bir takım işler var. Bunlarda tabii ki şehrimizin müteahhitleri de gerekli girişimlerde bulunup gerekli çalışmaları yapıyorlar.”

Bilge Ülke Güzel / Gaziantep Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181