Gaziosmanpaşa'da imar barışı başvuruları devam ediyor!
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde kurulan Barış Masası’nı ziyaret eden Başkan Usta, vatandaşlara İmar Barışı’nı anlatarak bizzat başvurularını aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen ve Türkiye genelinde yaklaşık 13 milyon konutun imar ve iskân sorununu çözecek olan “İmar Barışı” için başvurular başladı. İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmayı hedefleyen düzenlemeyle ilgili Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde bilgilendirme ve başvuru birimi oluşturuldu.

GAZİOSMANPAŞALI VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ
Gaziosmanpaşalı vatandaşlar Fevzi Çakmak Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde kurulan Barış Masası’na giderek uygulamaya yoğun ilgi gösteriyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da Barış Masası'nı ziyaret ederek vatandaşlara İmar Barışı ile ilgili bizzat açıklamalarda bulundu. Barış Masası’nda görevliler tarafından, gayrimenkulü üzerinde imar ve iskân sorunu bulunan vatandaşların soruları yanıtlanıyor, başvuruları alınıyor.

Yasaya aykırı olan yapıları kayıt altına alarak yasal güvence sağlayacak düzenleme çerçevesinde Yapı Kayıt Belgesi’ne başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların önce http://istibrandevu.csb.gov.tr/Login internet adresinden randevu almaları gerekiyor. Düzenlemede son başvuru günü 31 Ekim 2018 olarak belirlenirken, başvuru gerçekleştirildikten sonra ödenmesi gereken bedel ise 31 Aralık 2018'e kadar yatırılabilecek.

Gaziosmanpaşa Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181