Iglo Architects, Cityscape 2015 Mimarlık Ödülleri Finalinde...
Mimarlık ve gayrimenkul sektörünün öncü firmalarını 8-10 Eylül 2015 tarihleri arasında bir kez daha Dubai’de bir araya getirecek olan Cityscape Global Fuarı kapsamında düzenlenen “Cityscape Awards for Architecture 2015”te finale kalan projeler açıklandı. Türkiye’de ve yurt dışında birbirinden farklı fonksiyonda ve ölçekte nitelikli projeler üreten Iglo Architects’in tasarladığı ve halen inşaatı sürmekte olan Parsan Sanayi Kampüsü içerisinde yer alacak olan Parsan Genel Müdürlük ve İdare Binası,Cityscape Awards for Architecture 2015 finalde, “Geleceğin Ticari Yapıları” kategorisinde yarışacak projeler arasına girmeye hak kazandı.

Dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda projenin başvurduğu ödüller, 6 Eylül 2015 tarihinde Conrad Dubai’de düzenlenecek olan sunumların ardından, görkemli bir ödül gecesiyle sahiplerini bulacak. Ayrıca finalist olan tüm projelerin yer aldığı sergi, fuar süresince uluslararası yatırımcı ve mimarların ziyaretine açık olacak.

Parsan Genel Müdürlük ve İdare Binası

Cityscape Global Fuarı ödüllerinde finalde jüri karşısına çıkacak olan Iglo Architects tasarımı Parsan Genel Müdürlük ve İdare Binası toplam 16.000 metrekarelik kapalı alan hacmine sahip olacak. Yapı içerisinde yönetim ofisleri, sergi salonu, 600 kişilik konferans ve eğitim salonları, yemekhane, 1800 kişilik soyunma ve duş alanları, 1000 kişilik ibadethane, 150 araçlık otopark ile revir fonksiyonları yer alıyor.

Monoblok bir gövde içerisinde yer alan birimlerden oluşan yapı, fonksiyonel ve bütüncül yaklaşımlarla ele alınmış ve hem tesis içerisinde kendini fark ettirecek, hem de tesisin dışa açılan yüzü olabilecek kriterlerde tasarlanmış. Yapı içerisinde önemli birimlerden olan toplantı odaları bir kanyon etrafında gruplanmış. Bu birimin üzerinde yer alan sergileme alanı ise üç katlı ofis birimlerini de içine alacak şekilde, çelik strüktürle kurgulanan ve camla örtülen bir galeriyle körfez manzarasına yönlendirilmiş. İçerisi ve dışarısı kavramlarının birlikte ve birbirini güçlendirecek niteliklerle ele alındığı Parsan Genel Müdürlük ve İdare Binası’nda kurgulanan iç bahçeyle yapının kurduğu şeffaflık etkisi güçlendirilmiş. Aynı zamanda bu iç bahçe, konferans salonu fuayesinin bir parçası olarak ele alınmış ve açık hava sunumlarının da yapılabildiği amfiye ve üst kottaki parka bağlanacak şekilde kurgulanmış.

Parsan Sanayi Kampüsü içerisinde, genel müdürlük ve idare binası ile bağlantılı olacak şekilde kurgulanan ve aynı zamanda dışarıdan da kullanılabilecek 30 metrelik seyir ve saat kulesiyle, ziyaretçilerin kampüsün tamamını görebilmeleri için bir olanak sunulmuş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181