İmar affı 2018!
İmar affı 2018 detaylarını sizler için araştırdık. Milyonlarca konut ve yapıyı ilgilendiren imar affı ile birlikte yaklaşık 13 milyon konutun mülkiyet, imar, ruhsat sorunu çözüme kavuşacak. Türkiye genelinde milyonlarca mülk sahibini etkileyecek olan imar barışı ile kaçak olan ve ruhsatı bulunmayan yapılara yönelik bir anlamda “af” çıkartılıyor.

İşte imar affı 2018 detayları;

Hazırlanan yeni imar affı yasası ile iskanı olmayan yapılar kayıt altına alınacak. İmar affı 2018 ile ruhsatsız, ruhsata aykırı görünen yapılara kayıt belgesi verilecek ve verilen kayıt belgesi konutlarda tapu gibi kimlik oluşturacak. Yapı kayıt belgesi alan binaların kıyım kararları da durdurulacak. Konutu tapu kayıtlarında arsa olarak göründüğü için abonelik alamayan vatandaşların cezaları iptal edilecek, elektrik, su, doğalgaz bağlantısı hemen yapılabilecek. 

İmar affı 2018 için yapılacak başvuru kapsamında yapı maliyeti, arsa emlak değeri toplamı üzerinden yüzde 3 kayıt bedeli yatırılacak. Kayıt bedeli her bina ve yapıya göre değişiklik gösterecek. Ancak yüzde 3'ün tek tip olarak uygulanması öngörülüyor. Yapı Kayıt Belgesi ile elde edilecek gelir, genel bütçeye gelir kaydedilecek. Bu gelirler, şehirlerin yeniden inşaa ve imarında kullandırılacak.

İmar affı 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
imar affı / imar barışı 6 yıl önce

bursa imar affi , imar barışı , İnegöl , Yenişehir ,İmar affı mı, imar barışı mı? , İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilinecek mi?
, İmar barışı sonrası alınacak "Yapı Kayıt Belgesi" ne zamana kadar geçerli olacak , Bina, hazine arazisi üzerindeyse ne yapılacak , imar affı İnegöl , HANGİ YAPILAR, "YAPI KAYIT BELGESİ" ALAMAZLAR , İMAR BARIŞI BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR , İmar Barışı Kayıt Başvurusu , İmar affı barışı son dakika , 2018 , temmuz , ağustos , eylül , ekim , İmar affı barışı 2018 başvurusu , Tapular ne zaman verilecek , İmar Barışı bedeli ,


www.imaraffi.tr.gg

Misafir Avatar
İMAR BARIŞI 6 yıl önce @imar affı / imar barışı

www.imaraffi.tr.gg

BİLGİ ALMAK İÇİN ZİYARET EDİN

Beğenmedim! (0)

banner182

banner181