İmar askı süresi nedir?
Vatandaşlar tarafından merak edilen imar askı süresi nedir , imar planı askı süresi ne kadardır sorusunun yanıtını sizler için araştırıp derledik.

Peki imar askı süresi nedir ve imar planı askı süresi itiraz detayı şu şekilde;

İmarı yapılmış olan bir yerin yoğunluk durumunu, düzenini, adalarını ve uygulamada kullanılacak olan tüm bilgilerini gösteren imar planları vatandaşlara bir süre gösterilir ve bu süreye imar askı süresi denir. İmar planı askı süresi genel olarak 1 aydır. İmar askı süresince vatandaşlar imar planına itirazda bulunabilir. Askı süresince tüm planların detayları görülebilir. Hukuki bir işlem yapmak isteyen vatandaşlar imar askı süresi boyunca yapabilir. 1 ay süren imar askı süresince yapılacak olan itirazlar için belediyeye itiraz dilekçesi gönderilir ve belediye meclisi inceledikten sonra 15 gün içerisinde kesin karara bağlanır.

İhtiyaçlara göre çeşitli alanlarda hazırlanabilen imar uygulama planları turizm, ulaşım, konut, sanayi gibi alanlarda gerçekleşebilir. 

İmar askı süresi nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181