İmar Barışı başvuru sayısı 1 milyon 38 bin 655'e ulaştı!
İmar Barışına başvuru sayısı iki haftada 1 milyon 38 bin 655'e ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki başvuruların 31 Ekim'e kadar süreceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İmar Barışı'ndan yararlanmak isteyenlerin sayısında rekor bir artış olduğunu belirterek, iki haftada sayının 1 milyon 38 bin 655'e ulaştığını söyledi.

PARA DÖNÜŞÜME GİDECEK
İmar Barışı'ndan 30-40 milyar gibi bir para toplanacağına vurgu yapan Özhaseki şöyle konuştu: "Bu parayı Belediyelerimiz kentsel dönüşüm işine girdiklerinde sıfır faizli TL olarak vereceğiz. Belediyelerimiz yeter ki şehirlerini yenilemek istesinler. Sıfır faizli olacak. Taahhüt alacağız belediyelerden. Bütün malzemeleri yerli ve milli kullanmak şartıyla. Yani gidip de Çin'den, Kore'den lambalar, asansörler falan getirmeyecekler. Tek şartımız bu. Zaten içerideki sektörlerimiz güçlü. İhtiyaçlarına cevap verecek ortamları da var. Böyle bir taahhüt aldığımızda belediyelerin şehirlerini yenilemelerinin, sağlıksız evleri yeniden depreme hazırlıklı hale getirmelerinin kapısını da açmış oluyoruz."

Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181