İmar barışı başvuru tarihi 2018!
İmar barışı başvuru tarihi 2018 detaylarını sizler için araştırdık. Milyonlarca insanın merak ettiği imar barışı hakkında Bakanlık tarafından açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

İmar barışı başvuru tarihi 2018 detayları şu şekilde; İmar barışı için 31 Aralık 2018 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara başvuru yapılabilecek. Ayrıca Bakanlar Kurulu’nun bu süreyi 1 yıl uzatma hakkı bulunuyor.

İmar barışı ile birlikte yaklaşık 12 milyon konutun mülkiyet, imar, ruhsat sorunu çözüme kavuşacak. Yapılacak düzenleme ile birlikte ruhsatsız, ruhsata aykırı görünen yapılara kayıt belgesi verilecek ve verilen kayıt belgesi konutlarda tapu gibi kimlik oluşturacak. Yapı kayıt belgesi alan binaların kıyım kararları da durdurulacak.

Yapılacak başvuru için yapı maliyeti, arsa emlak değeri toplamı üzerinden yüzde 3 kayıt bedeli yatırılacak ve konutu tapu kayıtlarında arsa olarak göründüğü için abonelik alamayan vatandaşlar cezaları iptal edilecek, elektrik, su, doğalgaz bağlantısı hemen yapılabilecek. Kayıt bedeli her bina ve yapıya göre değişiklik gösterecek. Ancak yüzde 3'ün tek tip olarak uygulanması öngörülüyor.

İmar barışı başvuru tarihi 2018 detaylarını sizler için derledik. İmar barışı ile ilgili gelişmeler ve detaylara ulaşmak için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayfer akalan 6 yıl önce

sit ilan edilmiş sitle ilgisi yok etrafında sit alanlarına ev otel yapıldı Nevşehirin ilçesi Avanosta 151/22 parselde arazim var ilçenin içinde oralarda girecekmi.

banner182

banner181