İmar barışı başvuruları ve ödemeleri bu gün sona eriyor!
İmar barışı uzatıldı! detaylar için tıklayınız

Mülk sahipleri tarafından yoğu talep gören imar barışı başvuruları ve ödemeleri bu gün sona eriyor.

İmar affı ne zaman bitiyor ?
Toplamda 9.5 milyon başvuru sayısına ulaşılan imar barışı başvuruları ve imar barışı ödemeleri bu gün sona eriyor. Uzatılan tarih ile birlikte imar barışı başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle son bulunuyor. Yani imar affı ödeme son günü bu gün.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından onaylanan imar affı başvuru süresi uzatıldı kararı ile yapı kayıt belgesi son tarih 31 Aralık 2018 olarak belirlenmişti. Bu kapsamda imar affı başvuru ve ödemeleri yılın son gününde bitiyor. İmar barışı yani imar affı ile imar planı bulunmayan veya imara aykırı yapılan binalar yasal bir statüye kavuşuyor.

14 ila 15 milyon kişinin başvuru yapması beklenen imar barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı ek inşaat alanları içeren tüm yapıları kapsayacak. Vatandaşlar ‘Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Formu’ aracılığıyla başvurularını yapacak. İnşaat halindeki yapılarda 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla bitmiş kısımları için ilave inşaat alanı ihdas etmemek şartıyla yapı kayıt belgesi alabilecek. Bu şekilde yapı kayıt belgesi verilen kısımların eksik inşaat işleri tamamlanabilecek.  

İmar barışı başvuruları detaylarını sizler için derledik. imar barışı başvuruları ne zaman son ile ilgili gelişmeleri ve haberleri takip etmek için tıklayınız.

İmar barışı uzatma kararı verilirse tüm detaylar 'emlaksayfası.com.tr'de yer alacak.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181