İmar barışı başvuruları ve ödemelerinde son gün 31 Aralık 2018!
Yaklaşık 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışı başvuruları ve ödeme süresi 31 aralık 2018'de sona eriyor.

İmar affı ne zaman bitiyor ?
İmar barışı başvuruları ve imar barışı ödemesi son gün aynı tarihte bitiyor. Uzatılan tarih ile birlikte imar barışı başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle son bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından onaylanan imar affı başvuru süresi uzatıldı kararı ile yapı kayıt belgesi son tarih 31 Aralık 2018 olarak belirlendi. Bu kapsamda imar affı ödeme son gün yaklaşıyor.

İmar barışı başvuruları online olarak e devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. İmar barışı yani imar affı ile i
mar planı bulunmayan veya imara aykırı yapılan binalar yasal bir statüye kavuşuyor.

İmar barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı ek inşaat alanları içeren tüm yapıları kapsayacak. Vatandaşlar ‘Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Formu’ aracılığıyla başvurularını yapacak. İnşaat halindeki yapılarda 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla bitmiş kısımları için ilave inşaat alanı ihdas etmemek şartıyla yapı kayıt belgesi alabilecek. Bu şekilde yapı kayıt belgesi verilen kısımların eksik inşaat işleri tamamlanabilecek.  

İmar barışı başvuruları detaylarını sizler için derledik. İmar barışı başvuruları ne zaman son ile ilgili gelişmeleri ve haberleri takip etmek için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181