İmar barışı başvurusu nasıl yapılır?
İmar barışı başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Başvurularının 24 Haziran’dan önce başlaması beklenen imar barışı ile ilgili yeni gelişmeler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabı şu şekilde; Vatandaşlar 24 Haziran'a kadar hazırlanması beklenen ‘Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Formu’ aracılığıyla başvurularını yapacak. İmar barışı için başvurular E-devlet üzerinden online olarak ya da bakanlık tarafından açıklanan lisanslı kurulular tarafından kabul edilecek. Başvuru formunda yapının sahibinin kimlik bilgileri ile yapının bilgilerinin yazılacağı bölümler bulunacak. Formda belirtilen yapı tipini seçerek arsa büyüklüğünü ve arsanın emlak vergisi rayiç değerini Maliye Bakanlığı’nın Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan öğrenerek beyan edecek.

Başvuruda bulunan kişiler 31 Aralık 2018 tarihine kadar kayıt bedellerini ödeyebilecek. Yapılacak başvuru için yapı maliyeti, arsa emlak değeri toplamı üzerinden yüzde 3 kayıt bedeli yatırılacak ve konutu tapu kayıtlarında arsa olarak göründüğü için abonelik alamayan vatandaşlar cezaları iptal edilecek, elektrik, su, doğalgaz bağlantısı hemen yapılabilecek. Kayıt bedeli her bina ve yapıya göre değişiklik gösterecek. Ancak yüzde 3'ün tek tip olarak uygulanması öngörülüyor.

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri takip etmek için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail öztemür 6 yıl önce

resmi arsa üzerinde ruhsatsız binam var
çatı katıyla dört kat
sağlamlık durumuna kim karar verecek
yapı kayıt belgesinden sonra kat tapusu almak zorundamıyım
yapı kayıt belgesi ile kat satışı yapabiliyormuyum
yapı kayıt belgesiyle banka kredisi ipotek oluyormu????

Avatar
NEBİ ŞAHİN 6 yıl önce

iMAR AFFI İÇİN DFORM DİLEKÇE ÖRNEĞİNE İNTERNETTEN ULAŞAMIYORUZ. KOLAY ULAŞILABİLEN BİR SAYFA AÇARMISINIZ

banner182

banner181