İmar barışı hesaplama robotu!
İmar barışı hesaplama robotu ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Yaklaşık 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışı müracaatları devm ediyort. 

İmar barışı hesaplama detayları şu şekilde; Yapılacak başvuru için yapı maliyeti, arsa emlak değeri toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari yapılarda ise yüzde 5 olarak yatırılacak. Tapuda yapılacak her işlem için (Cins değişikliği, kat mülkiyeti kurulması gibi) ödenen bedel kadar bir bedel daha ödenecek ve ödemeleri taksit yapılmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan her yapı türü için ayrı hesaplama seçeneğinin bulunduğu imar barışı hesaplama robotu için tıklayınız.

8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar affı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. Başvuruda bulunan kişiler 31 Aralık 2018 tarihine kadar kayıt bedellerini ödeyebilecek. Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılar için daha önce alınmış olan yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilecek. 

İmar barışı hesaplama robotu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri takip etmek için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181