İmar barışı kapsamına giren yapılar hangileri?
İmar barışı kapsamına giren yapılar hangileri sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. İmar barışı ile birlikte yaklaşık 12 milyon konutun mülkiyet, imar, ruhsat sorunu çözüme kavuşacak.

İmar barışı kapsamına giren yapılar hangileri sorusunun detayları şu şekilde; 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılar imar barışına başvurabilecek ve Yapı Kayıt Belgesi alacak.

Yapılacak başvuru için yapı maliyeti, arsa emlak değeri toplamı üzerinden yüzde 3 kayıt bedeli yatırılacak ve konutu tapu kayıtlarında arsa olarak göründüğü için abonelik alamayan vatandaşlar cezaları iptal edilecek, elektrik, su, doğalgaz bağlantısı hemen yapılabilecek. Kayıt bedeli her bina ve yapıya göre değişiklik gösterecek. Ancak yüzde 3'ün tek tip olarak uygulanması öngörülüyor.

Milyonlarca konut ve yapıyı ilgilendiren imar affı ile birlikte yaklaşık 13 milyon konutun mülkiyet, imar, ruhsat sorunu çözüme kavuşacak.Yapılacak düzenleme ile birlikte ruhsatsız, ruhsata aykırı görünen yapılara kayıt belgesi verilecek ve verilen kayıt belgesi konutlarda tapu gibi kimlik oluşturacak. Yapı kayıt belgesi alan binaların kıyım kararları da durdurulacak.

İmar barışı kapsamına giren yapılar hangileri sorusunun detaylarını sizler için derledik. İmar barışı ile ilgili gelişmeler ve detaylara ulaşmak için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ertekin Dokanak 5 yıl önce

Belediyeye ait yeşil alana yapılan yapılar imar barışına girer mi ..?

banner182

banner181