İmar barışı kredisi veren bankalar!
İmar Barışı başvuruları, 8 Haziran’da başlamıştı. 31 Aralık 2017’den önce yapılmış imara aykırı binalar için 31 Ekim’e kadar başvuru yapılarak ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alınabiliyor. Bu belgenin bedeli ise yıl sonuna kadar ödenebiliyor. Şu ana kadar 3 milyon 158 bin kişinin başvuru yaptığı İmar Barışı’nda bankalar da vatandaşın ödemelerini kolaylaştırmak adına çeşitli kampanyalar açıklıyor.

MALİYETİN YÜZDE 3’Ü
Yapı Kayıt Belgesi bedeli, arsanın emlak vergi değeri ile yapının maliyeti toplanarak hesaplanıyor. Toplam maliyetin konutta yüzde 3, ticaride yüzde 5’i Yapı Belgesi bedeli olarak alınıyor. Metrekareler, tarım amaçlı binalarda 200 TL, 1-2 katlı binalarda 600 TL, 3-7 katlı binalarda 1000 TL, 8 ve daha yüksek katlı binalarda 1600 TL, villa, AVM, hastane gibi yapılarda 2 bin TL esas alınarak hesaplanıyor.

BANKALARDAN DESTEK
Ödemeleri kolaylaştırmak için bankalar da harekete geçti. Yapı Kayıt Belgesi almak için finansmana ihtiyacı olan vatandaşa ‘İmar Barışı Kredisi’ adı altında finansman sağlıyorlar. Krediden faydalanmak isteyen vatandaşların Çevre Bakanlığı’ndan imar barışı kapsamında gelen SMS’i ibraz etmesi isteniyor. Vadeler 60 ayla, finansman tutarı 30 bin TL ile sınırlı. İşte kredi veren bankalar...



Posta

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kasımkılıc 6 yıl önce

İmarbarısıicinkıredialacam

Avatar
Kasımkılıc 6 yıl önce

İmarbarısıicinkıredialacam

Avatar
Kasımkılıc 6 yıl önce

İmarbarısıicinkıredialacam

Avatar
Kasımkılıc 6 yıl önce

İmarbarısıicinkıredialacam

banner182

banner181