İmar barışı ödeme uzayacak mı?
2018 yılının Haziran ayında başvuruların toplanmaya başladığı imar barışı ödeme uzayacak mı sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

İmar barışı ödeme uzayacak mı sorusunun detayları şu şekilde;
15 Haziran 2019'da başvuru süresi sona eren imar barışı ödemesi son gün uzatıldı. 30 Haziran 2019'da sona erecek olan imar barışı son ödeme tarihi 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı.

Resmi Gazete'nin bugünki sayısında yayımlanan 31/12/2017 Tarihinden Önce Yapılmış Ruhsatsız veya Ruhsat ve Eklerine Aykırı Yapılar İçin Yapı Kayıt Belgesi Almak Üzere Başvuruda Bulunmuş Olanların Yapı Kayıt Bedeli Ödeme Süresinin Uzatılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1267) ile imar barışı ödemelerinin uzatıldığı duyuruldu. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan uzatma kararı...

"MADDE 1- (1) 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almak üzere 15/6/2019 tarihine kadar başvuruda bulunmuş olanların yapı kayıt bedeli ödeme süresi; yapı kayit bedelinin en az %25'inin 31/7/2019 tarihine kadar peşin olarak, kalan kısmının ise takip eden aylarda taksitli olarak ve her ayın birinde kalan kısmın %2 oranında artırılması suretiyle hesaplanacak miktarın yatırılması şartıyla 31/12/2019 tarihine kadar uzatılmıştır."

Yeni yönetmelik için tıklayınız.

31 Aralık 2017’den önce inşa edilen imara uygun olamayan kaçak yapıları kapsayan imar barışına şuana kadar 10 milyon 250 bin başvuru yapıldı. İmar barışı ile kapsamında devlet kasasına giren toplam gelir  22 milyar 900 milyon lirayı buldu.

İmar barışı ödeme uzayacak mı sorusunun detaylarını sizler için derledik. imar barışı uzadı mı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri takip etmek için tıklayınız.
İmar barışı sorgulama için tıklayınız.
İmar barışı için neler gerekli? Tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181