İmar barışı ödemeleri!
İmar barışı ödemeleri ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Yaklaşık 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışı müracaatları başladı.

İmar barışı ödemeleri ile ilgili detaylar şu şekilde; 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar affı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. Başvuruda bulunan kişiler 31 Aralık 2018 tarihine kadar kayıt bedellerini ödeyebilecek.

İmar barışı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara 31 Ekim 2018'e kadar başvurulması ve gerekli şartların yerine getirilmesi halinde imar mevzuatına aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınması için verilen bir belgedir. 

Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılar için daha önce alınmış olan yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilecek. Arsası problemsiz her yapı kat mülkiyetine geçmiş olacak ve daha önce kredi çekilemeyen birçok taşınmaz krediye uygun hala gelecek. İmar barışı altında alınan yapı kayıt belgesi ile vatandaş kendisini devlete ve belediyeye karşı tanıtmış olacak, husumet son bulacak.

Yapılacak başvuru için yapı maliyeti, arsa emlak değeri toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari yapılarda ise yüzde 5 olarak yatırılacak. İmar barışı ile konutu tapu kayıtlarında arsa olarak göründüğü için abonelik alamayan vatandaşlar cezaları iptal edilecek, elektrik, su, doğalgaz bağlantısı hemen yapılabilecek. Kayıt bedeli her bina ve yapıya göre değişiklik gösterecek. Ancak yüzde 3'ün tek tip olarak uygulanması öngörülüyor.

İmar barışı ödemeleri ile ilgili gelişmeleri ve haberleri takip etmek için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Imar barisi odeme yapildiktan sonra nekadar sure sonra belgemizi aliriz 6 yıl önce

Avatar
Imar barisi odeme yapildiktan sonra nekadar sure sonra belgemizi aliriz 6 yıl önce

banner182

banner181