İmar barışı son tarihi ne zaman 2019!
Milyonlarca yapıyı yakından ilgilendiren imar barışı son tarihi ne zaman 2019 sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

İmar barışı adı altında alınan yapı kayıt belgesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara açılanan imar barışı son başvuru tarihi içerisinde başvurulması ve gerekli şartların yerine getirilmesi halinde imar mevzuatına aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınması için verilen bir belgeye denir.

İmar barışı son tarihi ne zaman 2019 sorusunun detayları şu şekilde;
Bugüne kadar milyonlarca kişinin başvurduğu imar barışı son tarih 2019 yılına uzatılmıştı. 2. kez uzatılan imar barışı için başvurular 15 Haziran 2019 tarihinde son bulacak. İmar barışı başvuru süresinden 15 gün sonra yani 30 Haziran tarihinde de ödemeleri sona erecek. Yapılacak başvuru için yapı maliyeti, arsa emlak değeri toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari yapılarda ise yüzde 5 olarak yatırılacak. 

Yapı kayıt belgesi için başvurular E-devlet üzerinden online olarak ya da bakanlık tarafından açıklanan lisanslı kurulular tarafından kabul edilecek. Bu şekilde imar affı internetten başvuru kolaylıkla yapılabilecek. Ayrıca yapı kayıt belgesi başvuruları e devlet üzerinden takip edilebilecek.

İmar barışı son tarihi ne zaman 2019 sorusunun detaylarını sizler için derledik. imar barışı 2019 son gün ile ilgili gelişmeleri ve haberleri takip etmek için tıklayınız.
İmar barışı sorgulama için tıklayınız.
İmar barışı için neler gerekli? Tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181