İmar barışı süresi uzatıldı mı?
İmar barışı süresi uzatıldı mı sorusunun cevabını sizler için araştırdık. İmar barışı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara 31 Ekim 2018'e kadar başvurulması ve gerekli şartların yerine getirilmesi halinde imar mevzuatına aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınması için verilen bir belgedir.

İmar barışı süresi uzatıldı mı sorusunun cevabı şu şekilde; Başvuruların 8 Haziran'da başladığı imar barışı 31 Ekim 2018 tarihinde son buluyor. Vatandaştan uzatmaya dair yoğun talebin alındığı imar barışı süresi için uzatma kararı ile ilgili henüz bir bilgi yayınlanmadı. Başvuruların toplanmaya devam ettiği imar barışı uzatılacak mı sorusu ile ilgili bir karar yayınlandığı taktirde 'emlaksayfasi.com.tr' adresinde yer alacak.

İmar barışı süresi uzatıldı! İşte detaylar tıklayınız

İmar barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı ek inşaat alanları içeren tüm yapıları kapsayacak. Vatandaşlar ‘Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Formu’ aracılığıyla başvurularını yapacak. İnşaat halindeki yapılarda 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla bitmiş kısımları için ilave inşaat alanı ihdas etmemek şartıyla yapı kayıt belgesi alabilecek. Bu şekilde yapı kayıt belgesi verilen kısımların eksik inşaat işleri tamamlanabilecek.  

İmar barışından hazine arsası üzerinde yapısı olan kişilerde yararlanabilecek. Fakat bu kişilerin yapı kayıt belgesi aldıktan sonra arsayı da almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapması gerekmektedir. Rayiç bedel üzerinden alınabilecek olan bu arsaların satış bedeli, en az yüzde 10’u peşin ödenmek üzere 5 yıla kadar taksitlendirilebilecek. Yapılacak olan taksit tutarına ödeme tarihine kadar kanuni faiz oranının yarısı uygulanacak

İmar barışı süresi uzatıldı mı sorusunun cevabını sizler için derledik. İmar barışı ne zaman son ile ilgili gelişmeleri ve haberleri takip etmek için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181