İmar barışı uzadımı 2019!
Yapı kayıt belgesi kapsamında toplanan imar barışı uzadımı 2019 sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

İmar barışı uzadımı 2019 sorusunun detayları şu şekilde;
İmar barışı kapsamında kaçak yapılara yapı kayıt belgesinin verilmesi için başvuruların yapılacağı süre 2. kez uzatıldı ve 2019 yılında da devam etti. 31 Aralık 2017’den önce inşa edilen imara uygun olamayan kaçak yapıları kapsayan imar barışı başvuru süresi 2019 için herhangi bir değişiklik yapılmazsa son gün 15 Haziran olarak belirlendi. Milyonlarca yapıyı yakından ilgilendiren imar barışı başvurularının yeniden uzatılması beklenmiyor. Uzatılması durumunda imar barışı uzadımı son dakika ile ilgili tüm detaylar 'emlaksayfası.com.tr'de yer alacak.

2018 yılının Haziran ayında başvuruların toplanmaya başladığı imar barışı son ödeme tarihi başvuru tarihinden 15 gün sonra sona erecek. Bu kapsamda imar barışı ödemeleri 30 Haziran'a kadar sürecek. Şuana kadar 9.8 milyon başvutu yapılan imar barışı ile kapsamında devlet kasasına giren toplam gelir 18 milyar 418 milyon 733 bin lirayı buldu.

İmar barışı başvuruları için yapı maliyeti, arsa emlak değeri toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari yapılarda ise yüzde 5 olarak yatırılacak. İmar barışı adı altında alınan yapı kayıt belgesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara açılanan imar barışı son başvuru tarihi içerisinde başvurulması ve gerekli şartların yerine getirilmesi halinde imar mevzuatına aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınması için verilen bir belgeye denir.

İmar barışı uzadımı 2019 sorusunun detaylarını sizler için derledik. İmar barışı uzatıldımı 2019 ve imar barışı uzatıldımı son durum ile ilgili gelişmeleri ve haberleri takip etmek için tıklayınız.
İmar barışı sorgulama için tıklayınız.
İmar barışı için neler gerekli? Tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan Olanca 4 yıl önce

Bu yasa 31-12-2017'den önce yapılan kaçak yapılara af getiriyor.Peki 31-12-2017'den önce kaçak kat yapma imkanı olup ta,yasalara saygılı olduğu için yapmayanların günahı ne.?

banner182

banner181