İmar çapı nedir?

İmar durumu ya da imar çapı nedir sorusunun yanıtı, 3194 sayılı İmar Kanununda ve yönetmeliklerde tanımlanmamıştır.

Ancak uygulamadaki bir ifade ile imar çapı, imar durumuna göre o parseldeki yoldan ve komşudan çekilmesi gereken mesafeleri ve içine sığacak maksimum bina büyüklüğünü gösteren belge olarak tanımlanabilir.

Bir başka ifadeyle imar çapı nedir sorunun yanıtı ise şu şekiledir, imar uygulamalarına uygun olacak şekilde yapı inşa edebilmek ve inşaat ruhsatı alabilmek için ruhsattan önce imar çapı adı verilen bir belge alınır.

İmar çapı, yönetmelikler ve idarece belirlenmiş olan imar planlarına uygun olarak, inşaatı planlanan yapının özelliklerini gösteren bir tür krokidir.

İmar çapı ve imar durumu belgesi ilgili belediyenin imar müdürlüğünden alınmakta olup, İmar durumu ve İmar çapı çıkartmak için parselin büyüklüğüne bağlı olarak harç alınmaktadır.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181