İmar durum belgesi ücreti 2019!
Birçok kişinin merak ettiği imar durum belgesi ücreti 2019 detaylarını sizler için araştırdık. İmar durumu, bir arsanın üzerine yapılacak olan inşaatın büyüklüğü, yüksekliği, imar planı ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler verir.

İmar durumu nereden öğrenilir ?
İmar durumu nasıl öğrenilir sorusunun 2 tane alternatif seçeneği bulunuyor. İmar durumu arsanın bağlı olduğu ilçenin E-belediye sisteminde yer alan e-imar'dan online olarak öğrenilebiliyor. Online olarak yapılan imar durumu sorgulaması sonucunda alınan belgenin yasal geçerliliği olmadığının da bilinmesi gerekiyor. 

İmar durumu nasıl öğrenilir sorusunun ikinci ve asıl cevabı ise şöyle; alacağınız ya da almış olduğunuz arsanın imar durumu taşınmazın kayıtlı olduğu belediyeye başvurarak öğreniliyor. Arsanın bağlı olduğu belediyelerin imar ve şehircilik birimlerinden gayrimenkule ait olan imar durumu alınabiliyor. Bazı belediyelerin dilekçe istedikleri arsanın imar durumu alma işlemi sonucunda arsada ne kadar ve nasıl bir yapılaşma yapabileceği öğreniliyor.

Fakat imar durum belgesi alırken belediyeye imar durum belgesi harcı 2019 tutarının ödenmesi gerekmektedir. Bizde sizler için imar durum belgesi ücreti 2019 detaylarını araştırdık.

İşte imar durumu belgesi ücreti 2019 detayları;
İmar Müdürlüğü tarafından açıklanan veriler doğrultusunda İBB imar durumu belgesi ücreti 2019 yılında 60 ila 90 TL arasında olacak. Ayrıca İstanbul imar harçları 2019 çerçevesinde konut ve rezidanslar için yeni yapı ruhsatı alınmasına ilişkin ücretler 10.68 TL ila 14.2 TL arasında değişiyor.

İmar durum belgesi ücreti 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181