İmar planı askı süresi ne kadardır?
İmar planı denilince akla ilk gelen sorulardan birisi de imar planı askı süresi ne kadardır oluyor. İmar planı, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana deniyor. İmar planı, uygulama imar planı ve nazım imar planı olmak üzere ikiye ayrılır. Bu imar planları belirli bir süre askıya çıkıyor ve bu süre zarfında vatandaşlar imar planlarına itiraz etme hakkına sahip oluyor. Peki imar planı askı süresi ne kadardır? İşte imar planı askı süresi ne kadardır sorusunun detaylı cevabı...

İmar planı askı süresi ne kadardır?
İmar planı askı süresi
1 aydır. Yani imar planları bir ay süreyle eş zamanlı olarak askıda kalır. İmar planı askı süresi boyunca vatandaşlar taradından yapılan itirazları ve planları belediye meclisi inceler ve kesin bir karara bağlar. Eğer imar planı askıya çıkan yer belediye ve mücavir alan dışında ise yapılacak planlar valilik veya ilgilisince yapılır ya da yaptırılır. Onaylanan imar planları tekrar 1 ay süreyle askıya çıkar ve yeniden itiraz alınırsa aynı süreç tekrar izlenir. Süreç tamamlandıktan sonra kesinleşen imar planlarının bir kopyası Bakanlığa gönderilir.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181