'İmarla ilgili düzenlemeleri hızlıca Meclis'ten geçireceğiz'!
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından bu yıl 15'incisi gerçekleşen Gayrimenkul Zirvesi 'İşimiz Metrekare' temasıyla başladı. Zirvede konuşan EBRD Gayrimenkul ve Turizm Direktörü Claudia Pendred, birçok alanda Türkiye'ye yatırım yaptıklarını, bunu gayrimenkul alanını da eklediklerini söyledi. Türkiye'de bir gayrimenkul fonuna ortak olduklarını kaydeden Pendred "Türkiye'nin yabancı yatırımcıyı çeken bir durumu var. Yurtdışındaki bazı emekli fonlarını da bu gayrimenkul fonuna çekmeye çalışıyoruz" dedi. Kentsel dönüşüm, öğrenci yurtları gibi alanlara ilgilerinin ciddi oranda devam edeceğini söyleyen Pendred "Türkiye büyük ve önemli ülke. Fırsatları olan bir ülke. Gayrimenkul alanında bu kendini daha fazla göstermeye başladı. İnsanlar şehirlere taşmıyor. Perakende, AVM ve konutta önemli bir pazar oluştu ve biz Türk işadamları ile çalışıyoruz ve şimdiye kadar da çok başarılı olduğumuz görülüyor" dedi.

DESTEK SÜRECEK
Zirvenin açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, hükümetin inşaat sektörünü desteklemeye ve sorunları beraber çözmek için çaba göstermeye devam edeceğini söyledi. Ceylan "Son 14 senede gösterdiğimiz atılımı devam ettirerek ekonomiye katkılarımızı sürdüreceğiz. Gayrimenkul sektörü bizim için vazgeçilemeyecek bir sektör. Kentsel dönüşümün tüm hızıyla devam ettiği bir ortamda imarla ilgili düzenlemeleri de hızlıca Meclis'ten geçireceğiz" dedi. Türkiye'nin geçen 10 yıllık süreç içinde bölgesinde bir cazibe merkezi konumuna geldiğini, bunu bütün dünyanın kabul ettiğini anlatan Ceylan "Türkiye havaalanlarıyla, köprüleriyle, tünelleriyle bölgesinde bir cazibe ülkesi olmaya devam ediyor. Bunu hep birlikte başaracağız." İnşaat sektörünü desteklemeye devam edeceklerini dile getiren Ceylan, sektörün sıkıntıları üzerinde de çalıştıklarını kaydetti.

Birol KELEŞ/Star Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181