"Karar sektör için bir dönüm noktası"
İnşaat sektörünün ana gündem maddelerinin başında gelen imar yönetmeliği değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, alınan nihai kararın inşaat sektörü ve kentsel dönüşüm süreçleri için çok önemli olduğunu söyledi.

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur,"Danıştay’ın geçici 6. maddeye ilişkin yürütmeyi durdurma kararı, kentsel dönüşüm sürecine büyük zarar vermişti. Kentsel dönüşüm sürecine dahil olan hak sahiplerinin, sahip oldukları konutlardan ortalama birer odalarını kaybetmelerine neden olmuştu. Aynı şekilde müteahhit şirketlere, mimarlara, mühendislere, tedarikçilere, sanayiye ve yüzbinlerce istihdama zarar vererek, sektöre darbe vurmuştur" dedi.

TİMUR,"ALINAN KARAR SEKTÖR İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR"

Alınan kararın önemine de değinen Timur,"Sektör için çalışan pek çok şahıs ve şirket bu karardan olumsuz etkilendi. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, duyarlı yaklaşımıyla kısa sürede Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklik, sektörü bitme noktasından kurtarmıştır. Bu karar verilmemiş olsaydı, orta ve uzun vadede etkileri daha yıkıcı olabilirdi. Danıştay kararı öncesi yapılan anlaşmaların ve başlayan süreçlerin üstündeki soru işareti, yeni yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte ortadan kalkacak ve bu karar olumlu etkisini hızla gösterecektir. Bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararını çok değerli buluyoruz" dedi.

Tuğba Gülten / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181