Nazım imar planı ile uygulama imar planı arasındaki fark!
Nazım imar planı ile uygulama imar planı arasındaki fark ile ilgili detayları sizler için araştırdık.

Nazım imar planı ile uygulama imar planı arasındaki fark şu şekilde; Nazım imar planı ana kentlerde 1/5000 ile 1/25000 ölçekleri arasında düzenlenirken, uygulama imar planı 1/1000 ölçekte düzenlenir. Nazım imar planı ve uygulama imar planı arasındaki en büyük fark ise nazım imar planı yapılmayan bir bölgenin uygulama imar planının yapılamayacağıdır. Yani öncelikle nazım imar planı yapılır ve yapılan imar planına göre uygulama imar planı düzenlenir.

Nazım imar planı yani düzenleyici imar planı arazinin genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge ayrımlarını, bölgelerin gelecekteki nüfus yoğunluğunu, türlü yerleşme alanlarının gelişme yön ve büyüklüklerini ilkeleri ile birlikte belirten plandır. Uygulama imar planı ise bölgelerin yapı adalarını, adaların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli ilkeleri oluşturan uygulama aşamalarını ayrıntıları ile gösteren plandır.

Nazım imar planı ile uygulama imar planı arasındaki fark ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181