Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!
27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete ilanına göre Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı.

Hükümlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütüldüğü "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Daire Yönetmelik" 27 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan değişiklik ile yapı ruhsatlarında yer alan imza sayısı 20'den bire indirildi. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan bir diğer değişiklik ise Resmi Gazete'de şu madde ile yer aldı.

"Bu fıkranın yürürlüğe girmesinden sonra ilk defa uygulama imar planı yapılan alanlardaki yoldan düşük olan parsellerde bina 0.00 kotu; binanın oturacağı tabii zemindeki en düşük iki köşe kotunun ortalaması ile parselin cephe aldığı en yüksek yol arasındaki kot farkının 3.50 metreden fazla olması halinde; en düşük iki köşe kotunun ortalamasına göre belirlenir. Bu durumda bu Yönetmeliğin kotlandırmaya ilişkin diğer hükümlerinden bu fıkraya aykırı olmayan hükümleri uygulanır.”

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği 2018 Resmi Gazete ilanı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181