Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği bu gün yürürlüğe giriyor!
Bugün yürürlüğe girecek ve 1+0 daire üretimlerine son verecek olan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği projelerde büyük standart değişiklikleri beraberinde getiriyor. Her dairenin net en az 12 metrekare oturma alanı, 3 metrekare banyo ve 9 metrekare yatak odası bulunmasını zorunlu hale getirerek 1+0 daire üretimlerine son veren yönetmelik projelerde ortak alan düzenlemelerinde de önemli değişiklikler öngörüyor. Konu ile ilgili görüş bildiren TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, yönetmelikle terasların artık ortak kullanım alanı olarak kabul edileceğini söyledi. Erilkun, "Havuz, bahçe düzenlemeleri önceden terasta yapılırken Büyükşehir Yönetmeliği baz alınıyordu. Artık yeni imar yönetmeliği ile bu uygulamalar standart dahilinde rahatça hayata geçirilebilecek" dedi.

GÜNLÜK KİRALAMALAR BANKADAN
Önceki uygulamada her katta, daireye özel kat bahçesi yapılabiliyordu. Erilkun, yeni yönetmelikle ancak 2 katta bir kat bahçesi yapılabileceğini, ayrıca bu kat bahçelerinin ortak alana dahil edileceğini söyledi. Daire üretiminde de dikey yerine yatay ve çok daha geniş alana yayılan bir proje üretimi teşvik ediliyor. Öte yandan 9 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile günlük konut kiralamalarına banka zorunluluğu gelmişti. Söz konusu uygulama bugün başlıyor.

Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181