Tip imar yönetmeliğinin ana hatları belli oldu!

İnşaat sektörünün merakla beklediği tip imar yönetmeliği ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğin Haziran veya Temmuz ayında açıklanması bekleniyor. Tip imar yönetmeliğindeki değişikliklerin başında ise her kente özel imar yönetmeliklerinin düzenlenmesi geliyor.

HER KENT İÇİN AYRI YÖNETMELİK GELİYOR!

Türkiye’nin her yerinde aynı imar yönetmeliği uygulanmasının sorun yarattığını belirten Özhaseki, "Biz temel kuralları belirleyeceğiz. Sonra her şehrin kendi anayasası olacak. İstanbul için ayrı, Sivas için ayrı olacak. 7’nci aya kadar her şehrin imar yönetmeliği ayrı çıkacak" diyerek yeni çıkacak düzenleme hakkında da önemli bir bilgi vermiş oldu.

Utku ÇALIŞKAN / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181