Isparta Yalvaç Belediyesi, ilçede 400 adet konut inşa edecek!
Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde belediye toplu konut üretmeye hazırlanıyor. Kanal32'de yayınlanan Ne Var Ne Yok Programına katılan Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, ilçede toplu konut yapılması yönünde bir talep olduğunu belirterek, bu konuda adım attıklarını ve toplamda 400 konut inşa edeceklerini açıkladı.

KONUT İÇİN ARZ TALEP DENGESİ BOZULDU
Geçen yıl ilçede anket çalışması yaptıklarını anlatan Tütüncü, şunları söyledi: "Halkımızın en önemli ihtiyaçlarını ve belediyeden isteklerini sorduk. Biz istihdam sorunu beklerken, bir numarada konut problemi ve bu sorunun belediye tarafından çözülmesi talebi geldi. Her ne kadar arz talep dengesi de olsa Yalvaç'ta şuanda konut ve gayrimenkul fiyatları oldukça yüksek fiyatlarda. Bu düşük ve orta gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını zorlaştırmaktadır. Ayrıca kira bedelleri bu şekilde yükseldi. Örneğin ilçemizde çay boyu mevkiinde aylık 1200-1300 TL kira bedelleri var. Bu rakamlarla İsparta'yı da geçtik. Yeni cezaevi yapıldığında 150-200 civarında personelin gelmesi bekleniyor. Bu personele önerilecek ev konusunda da sıkıntılar var. Bu noktada arz talep meselesi biraz bozulduğu için belediyenin en büyük görevlerinden birisi de bu sorunu çözmektir diye değerlendirdik. Biraz ivme yakalamaya çalıştık. Talebin hepsini karşılamamız söz konusu değil. Bini geçen yoğun talebimiz var. İnşaat ruhsatını kestik, ihale aşamasındayız. 2+1 68 tane dairenin yapımı için ihaleye çıkacağız.

ÖN SATIŞLA PROJEYİ UYGULAYACAĞIZ
3 yıl içinde genelde elzem olmadıkça borçlanma yapmadım. Şuanda piyasaya yok denecek kadar az borcumuz var. Bu daireleri ön satış yaparak, projemizi tamamlamak istiyoruz." 

TOKİ DEN DAHA İYİ ŞARTLARDA BU PROJEYİ YAPACAĞIZ
Öte yandan projenin TOKİ aracılığıyla yapılmayacağının altını çizen Tütüncü, şu bilgileri verdi: "TOKİ'yi kentsel dönüşüm yapacağımız yerlerde düşünebiliriz. Ama bu projede TOKİ yok. TOKİ için hazine arazisi isteniyor. Bedava hazine arazisi de ilçenin dışındaki yerlerde. İhtiyaç sahibi olan ve özellikle düşük gelirli aileleri düşünüyoruz. TOKİ'den daha iyi şartlarda bu projeyi yapacağız.

KOOPERATİF ÜZERİNDEN YAPACAĞIZ
Belediye olarak yaptığımızda inşaat malzemelerinde mal alım ve satımlarında yüzde 18'lik kdvsöz konusu. Kooperatifte bu oran yüzde 1. O yüzden bu sorunu kooperatifle çözmeye çalışıyoruz. Burada işe ket vurmaya çalışanlar var ama onlar da sıkıntı değil.

400 KONUTU EN KISA SÜREDE TESLİM ETMEK İSTİYORUZ
Bizim 6 aylık gecikmemiz oldu. Halk güveniyor. 400 konutu en kısa zamanda kooperatif aracılığıyla yapmak istiyoruz. 1,5 yıl içinde temel atıp, binayı teslim etmek gibi bir amacımız var. Konutları da kademe ve itfaiyenin olduğu bölgede imar planı değişikliği yapıp projemizi orada uygulayacağız. Avan projesi için biraz çalışma yaptık. 400 daireyi orada yapmayı hedefliyoruz. Daha çok talep gelirse alternatif bir yerimiz var.

NÜFUS TABELADA YAZANDAN DAHA FAZLA
İlçemizde fırınlarda satılan emek miktarının tüketimine baktığımızda her ne kadar tabelamızda 21 bin 300 gibi bir nüfus gözükse de Yalvac'ımızın nüfusunun 28-29 bin civarında olduğu gözüküyor. Konut için ilçede ikamet ediyor şartı olacak, bir banka ile anlaşacağız ve vatandaşlarımız bankanın da kabul etmesi durumunda 5-10-15 yıllık sürelerle ödemeyi bankaya yapacak. Belirli bir gelir olması lazım. Ayrıca herhangi bir evinin olmaması lazım."

Gülkent Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181