6 minareli Çamlıca Camii inşası tamamlanıyor!
Aynı anda 37 binden fazla kişinin ibadet edebileceği caminin kaba inşatı neredeyse tamamlanmak üzere. Ulus Tepesi’nden Çamlıca’ya bakıldığında 6 minareli caminin bütün hatları rahatlıkla görülebiliyor.

Minareler ile kubbesi tamamlanmak üzere olan cami inşaatı, İstanbul’un birçok farklı noktasından da kolaylıkla görülebiliyor. 300 işçinin 24 saat görev yaptığı ve 135 milyon lira maliyetle inşaa edilen projenin, 1 Temmuz 2016’da tamamlanacağı bilgisi veriliyor.

Çamlıca Tepesi’nde 57 bin 500 metrakerelik arsa üzerinde yapımı devam eden proje hayata geçtiğinde bünyesinde 3 bin 40 araçlık otopark, bin kişilik konferans salonu, 2 bin 750 metrekarelik kütüphane, 3 bin 435 metrekarelik sanat galerisi ile 10 bin 950 metrekarelik müze ve sanat atölyelerini barındıracak. “Osmanlı Selatin Cami” mimarisi olarak adlandırılan yapının bünyesinde ayrıca botanik bahçesi, yürüyüş yolları, seyir terasları ve dinlenme mekanları da olacak. Yapılması planan yürüyüş yollarında biri ise toprak parkur olacak ve camiye gelenler ibadet ettikten sonra çıplak ayakla yürüyüş yapıp stres atacak.

Çamlıca’ya yapılan dev cami inşaatında Ataşehir Mimar Sinan Camii ve Marmaray’da olduğu gibi ‘Durabet’ cinsi çok özel bir beton kullanılıyor.

Maliyet 135 milyon lira
Projenin toplam maliyeti 135 milyon lira. Cami 57 bin 500 metrekare arsa üzerinde yeralırken, projenin oturum alanı 15 bin metrekare olacak. Kubbe yüksekliği ise 70.45 metreyi bulacak. 6 minarede toplam 16 şerefe inşaa edilecek. 4 minare 107 metre, 2 minare ise 90 metre uzunluğunda tasarlandı.

Milliyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181