Arnavutköy Yassıören'in çıkışında Darülaceze kurulacak!
Yassıören Köyü’nün hemen çıkışında yer alan 150 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Darülaceze’nin hayırseverlerin yardımları ile yapılacağı, temelinin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirileceği duyurulmuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Darülaceze Başkanlığı’nca Arnavutköy Yassıören’de “Rehabilitasyon Merkezi, Zihinsel Engelli Birimi, Psikiyatrik tanılı Birimi, Yoğunbakım-Gözlem Birimi, Yatağa Bağlı Birimi, Geleneksel Türk Sanatlarının İcra Edileceği Amfi Tiyatro, 1000 kişilik konferans salonu ve konaklama tesisleri, çocukların ihtiyaçlarının sağlanacağı çocuk merkezi içeren "Sosyal Hizmet Şehri" yapılacak. Planlama alanında, bakıma muhtaç çocuklara yatılı olarak hizmet verecek “Çocuk Sevgi Evi”, “Çocuk Destek Merkezi”, “Yetiştirme Yurdu”, ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan yaşlılara “Huzurevi”, engelli bireylere yönelik “Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri”, gündüzlü olarak hizmet veren “Sosyal Hizmet Merkezleri” alanlarının ayrılması planlanıyor.

“Projenin hamisi ve fikir babası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan”
Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci: Projenin yaklaşık 150 bin metrekarelik bir alanda olacağını söyleyerek “Bu projenin hamisi ve fikir babası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Sadece Avrupa Yakası değil Anadolu Yakası'nda da bu projenin yapılmasını arzu ediyor. Amacımız 1. etapta tapuyu almaktı, tapuyu aldık referandumdan bir hafta önce. Bugün de alanın imar planı tamamlanmış oldu. Avan projesi hazır. Bu proje sıradan değil, 70-80 milyon dolarlık proje. Dünyada da bu projenin bir numaralı proje olacağına inanıyorum. İnşallah proje gerçekleşince dünya gelip örnek alacak diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Arnavutköy Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181