Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi hizmete açıldı!
İstanbul’un gelecek vaat eden ilçelerinden biri olan Arnavutköy, dev projelere ev sahipliği yapıyor. Gelişen ve değişen dünya düzeninde yerini alan Arnavutköy, yapılan uluslararası projelerin yanı sıra Arnavutköy Belediyesi tarafından yaptırılan projeler ile adından sıkça söz ettiriyor.

Belde belediyelerinin birleşmesi ile 2008 yılında ilçe olan Arnavutköy, yapılan hızlı yatırımlar ile alt yapı ve üst yapı sorunları çözülerek; ilçenin gelişmesi adına hızlı yol kat edildi.

506 km² yüzölçümü, 250.000 kişilik nüfusu, doğal güzelliği, İstanbul merkeze yakınlığı, yeni ulaşım ağı içindeki konumu, dev projelerin merkez noktasında olması, yakın zamanda nitelikli yaşam açısından da İstanbul’un cazip ilçelerinden biri olacak olan Arnavutköy, İstanbul’un Yarını olmaya aday.

Artan nüfus, her gün gelişin ilçe ve vatandaşlara daha iyi hizmet verebilme adına yetersiz kalan belediye hizmet binaları, dev bir proje ile bir araya getirildi. Türkiye de bir ilk olan Arnavutköy Yönetim ve yaşam Merkezi, hükûmet konağı tamamlandığında dev bir kompleks haline dönüşecek.

Çağın İlerisinde Bir Yapı
Türkiye’nin sayılı projelerine imza atan Arnavutköy Belediyesi, ilçeye hizmet verecek ‘Yönetim Merkezi’ ni tamamlayarak, tüm müdürlükleri ile yeni binada hizmet vermeye başladı.

Arnavutköy Belediyesi tarafından Taşoluk Bölgesine yaptırılan yönetim kompleksi Türkiye de eşine az rastlanan bu proje olarak hayata geçti. Yeni yönetim merkezinin yanı sıra belediye meclis salonu, kültürel ve sosyal Merkez (Kapalı Yüzme Havuzu, Spor Üniteleri,700 kişilik Konferans Salonu ve Gençlik Merkezleri) nikâh ve düğün salonu da dev kompleksin içerisinde hizmet vermeye başladı.

Ayrıca yönetim merkezinin gece ve gündüz canlı kalması amacı ile ticari üniteler kent parkı, açık alan ve meydanlar da halkın hizmetinde olacak. Çevre düzenlemesi ve meydanları ile birlikte 80.000 m² alanı kapsayan kompleks, uzun yıllar Arnavutköylülerin hizmetinde olacak.

Günü Değil, Geleceğin Yönetim Merkezi İnşa Edildi
İlçe olduktan sonra büyük bir belediye hizmet binası ihtiyacı doğan Arnavutköy’de, bu ihtiyacın karşılanması için titizlikle çalışmalar yürütüldü. Arnavutköy Belediyesi’nin Türkiye’nin önde gelen Mimarlarının katılımları ile çalışmalarını yürüttüğü projede, yönetim yeri kavramlarına farklı bir bakış açısı getirildi. Klasik yönetim yeri anlayışının dışında vatandaşların resmi işlemlerinin tümünü gerçekleştirebileceği bir merkezin dışında, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da karşılayabilecekleri bir yapı tasarlandı. 2014 yılında TOKİ önderliğinde temeli atılan Yönetim Merkezi, 2017 Eylül ayında tamamlanarak, tüm müdürlükleri ile hizmete girdi.

Yönetim Merkezi, vatandaşların Sosyal, Kültürel ve Kamu ile ilgili ihtiyaçlarına cevap verebileceği gibi, Arnavutköy’ün stratejik konumunun getirdiği gelişimi de uzun yıllar karşılayabilecek “günü değil geleceği kurtaran” bir anlayış ile hizmet verecek.

Arnavutköy Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181