Bahçeşehir'de konut fiyatları artışta!
Bahçeşehir, Türkiye'nin ilk uydu kenti olarak, 1994 yılında, 4 milyon 703 bin metrekarelik bir alanda, 15 bin 400 konutun oluşturduğu, kişi başına 12 metrekare yeşil alanın düştüğü, bir yerleşim alanı olarak kuruldu. TEM yolu ile kente kolay ulaşılabilen bir yerleşim alanı olarak planlanan bölge, zaman içinde yoğun talep nedeniyle planlananın iki katı büyüyerek trafik sorununun arttığı bir yer haline geldi. Markalı konut projelerinin birbiri ardına yükseldiği bölgede 19 yeni proje daha hayata geçiyor.

FİYATLAR İKİ YILDA YÜZDE 19 ARTTI
Bahçeşehir-Ispartakule Bölgesi'ndeki konut projelerinde daire metrekare birim fiyatları 2 bin 900 lira ile 7 bin 500 lira aralığında değişiyor. Bölgede son iki yılda konut fiyatlarında yüzde 19'luk artış yaşandı. Bahçeşehir'deki projeler orta ve üst gelir grubuna, Ispartakule bölgesindeki projeler ise daha çok orta gelir grubuna yönelik projelerden oluşuyor.

AVRUPA YAKASI'NIN KAVACIK'I OLACAK
TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, proje arzının yoğun olduğu bölgenin üçüncü köprü güzergahında olması nedeniyle fiyatlarını koruyacağını söylüyor. Bölgede yoğun arz nedeniyle fiyatların kısa vadede yüksek bir artış seyri izlemesini beklemediklerini belirten Maya, "Bölge, ulaşılabilir keyifli bir yaşam sunmasıyla, eğitimli belirli bir kesime hitap ediyor. Ulaşım projelerinin hayata geçmesiyle birlikte 3-5 yıllık süreçte fiyatlarda artış yaşanacaktır. Üçüncü Köprü ile Ispartakule-Bahçeşehir bölgesi Avrupa Yakası'nın Kavacık'ı olacak" diyor.

İSTANBUL'A YENİ ŞEHİR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde geliştirilen İstanbul'a İki Yeni Şehir projesinin Avrupa Yakası'ndaki ayağı olan Ispartakule-Kayaşehir aksının bir kısmı bölgede yer alıyor. Bu nedenle de arsa stokunun bol olduğu bölgede birbiri ardına yeni konut projeleri yükseliyor. Gelecek dönemde de varolan arazilerde yeni projeler üretilmesi ve bölgede toplamda 2 milyon nüfuslu bir kent kurulması planlanıyor.

ULAŞIM PROJELERİ ŞANS YARATIYOR
Bahçeşehir'in 2005 yılından itibaren Ispartakule bölgesi ile beraber ikinci büyük yapılaşma sürecine girdiğini söyleyen Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Trafik sorunu yaşanan bölge 2019 yılında Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir metro hattının faaliyete geçmesiyle rahatlayacaktır. Üçüncü Havalimanı, Üçüncü Köprü ve Avrasya Tüp Geçidi gibi altyapı projelerine yakın konumu ile de şanslı" diyor. 

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181