Bakan Özhaseki'den Kabataş Meydan Düzenlemesi Projesi açıklaması!
CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci'nin Kabataş projesi çerçevesinde sivil toplum kuruluşlarından ve deniz bilimcilerden görüş alınıp alınmadığı, Boğaz'a yapılacak dolgunun canlı yaşamını tehdit edip etmediğini içeren soru önergesini yanıtlayan Özhaseki, şunları kaydetti: "Projeye ilişkin imar planı, ilk olarak, 17 Şubat 2011 tarihinde mülga Bayındırlık Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 7 Ekim 2016 tarihli yazısında raporun incelendiği ve standartlara uygun olarak hazırlandığının değerlendirildiğini belirtmektedir. Proje tamamanana kadar, Kabataş semtinde aksayabilecek indirme / bindirme hizmetlerinin, İstanbul Boğazı'nda hali hazırda kullanılmakta olan izinli rıhtım ve iskelelerden sağlanması için gerekli planlama ve düzenleme, İstanbul Liman Başkanlığı koordinesinde yürütülecektir. Merkezin günlük 150-200 bin yolcunun geçişine hizmet etmesi beklenmektedir."

'Yeni bir ekosistem'
Özhaseki, "Hazırlanan rapora göre, inşaat yapılacak alanda kırmızı liste konusu olan korunması gereken deniz türleri bulunmamaktadır. Ayrıca endemik türler de mevcut değildir. Balık türleri, ticari balık olup, mevsimsel olarak değişebilirler. Böylelikle yeni bir ekosistem oluşturularak tür sayısı artırılabilir" ifadelerini kullandı.

Meriç Tafolar / Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181