Beyazıt, Arnavutköy ve 3. havalimanı metro ile bağlanıyor!
Yaklaşık 58 bin 500 metrekare üzerine yapılacak, 140 milyon dolarlık "We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi"nin temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı törenle atıldı.Törene katılan ve projenin hayırlı olması temennisinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; Beyazıt'tan Arnavutköy'e tramvayın altından metro yapıyoruz dedi.

Engel tanımadan hizmete devam ettiklerini anlatan Topbaş, "İnsanın doğuştan var olan hakları vardır. Yaşam, inanç, barınma hakkı kutsaldır. Bunlara kimse müdahale edemez. Daha önce İstanbul'da düzenli bir planlama olsaydı bugün başka şeyler konuşacaktık. Ecdadımız yerleşimden önce temel ihtiyaçları merkeze koyardı. Külliye yapardı. Şehir bunun etrafında gelişirdi ancak 60 yıldan beri, şehirlerimiz yönetimlerinin yol göstermemesinden dolayı sadece başımızı sokacak yerler yapmışız. Diğer ihtiyaçlar unutulmuş. Bunları yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Topbaş, Türkiye'nin yeniden yapılandığını dile getirerek, "100- 150 yıl önce yapılan yapılar var. Depremden etkilenmiyor ancak dün yapılan yapılarda deprem tehlikesi var. Neden? Çünkü bunları adam gibi yapmadığımız, tekniğine uymadığımız için. Sıkıntılı yapılar yapmışız. Yerleşim yerlerini her şeyi bir kenara bırakıp, düzeltmemiz gerekiyor. Gaziosmanpaşa'da sadece yaptığımız yatırım 1,5 milyar. Beyazıt'tan itibaren tramvay yanlış bir proje ancak benden önce başlatılmıştı. Onun altından yeniden metro projesi yapıyoruz. Beyazıt'tan itibaren Arnavutköy'e 3. havalimanına giden bir metro gelecek." şeklinde konuştu.

Timetürk 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181