Beylikdüzü'nde ulaşım sorununun çözümü için çalışmalar sürüyor!
Beylikdüzü Belediyesi Şubat Ayı Meclisi gerçekleşti. Önerge ve gündem maddelerine geçilmeden önce Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. Beylikdüzü nüfusunun 297 bin 420’ye çıktığını belirten Başkan İmamoğlu her sene 3. Bölgede 100 bin nüfus artışı yaşandığına dikkat çekti. İmamoğlu, bu durumu ilçenin rağbet görmesi ve konut alanlarının çoğalması gibi bazı durumlardan kaynaklandığını belirtti ve nüfus yoğunluğu giderek artan bir kentin doğal afet planından haberdar olmasını istediklerini, acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiğini bilmeleri için vatandaş toplantıları düzenleyeceklerini ifade etti.

“Ulaşımla ilgili bütüncül hareket edilmesi gerekiyor”
Şubat Ayı Meclisi’nde CHP Meclis Grubu’nun sunduğu 2 sözlü önerge oy birliği ile meclisten geçti. AK Parti Meclis Grubu ise 3 sözlü önerge sundu. 1. Önerge oy çokluğu ile reddedildi. 3. Önerge oy birliği ile kabul edilirken 2. Önerge hakkında meclis bilgilendirildi. Ardından Gündem Maddeleri görüşüldü. 10 Gündem Maddesi oy birliği ile mecliste kabul görürken Komisyon Raporu olarak sunulan 11. Madde de oy çokluğu ile geçti. Meclise konu olan önemli bir konu da Beylikdüzü’nün ulaşımı ile ilgili husus oldu. AK Parti Grubu’nun ilçede E-5’e oldukça yakın olmasına rağmen neden ulaşım problemlerinin yaşandığı sorusu üzerine İBB ile olan süreçten kamuoyunu bilgilendiren Başkan İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi olarak gerekli girişimleri göreve geldikleri günden bu yana sürdürdüklerini belirterek, ulaşımla ilgili bütüncül hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

“Yetkisiz olduğumuz yerlerde dahi proje üretiyoruz”
İmamoğlu, Beylikdüzü’ne son olarak kazandırılan giriş noktası ile şu an 5 noktadan giriş olduğunu belirterek, “İlçemizin en önemli giriş noktası Bizimkent girişi için proje önerimizi 2015 yılında sunduk. Bizimkent Köprüsü’nün altındaki otobüs duraklarının o noktada olmaması gerektiğini, Beylikdüzü’ne dönüş kavşağından sonraya aktarılması gerektiğini söyledik. Esas kitlenmeyi burası yapıyor. Ancak biliyorsunuz E-5 aksı üzerinde bir yetkimiz yok. Yetkisiz olduğumuz yerlerde dahi proje üretiyoruz. Yaklaşık 2 yıldır bu çözümle ilgili cevap bekliyoruz” diye konuştu. Beykent girişinden yeni açılan devlet hastanesine kadar olan bölgede de trafiğin acilen çözülmezse büyük kaos yaşanacağına dikkati çeken İmamoğlu, bu yatırımın ivedilikle yapılması gerektiğini ortaya koydu. 

Senede 100 bini aşan bir bölge için ulaşımın ortak bir çalışma ile yürütülmesi gerekliliğini İBB ile yapmış oldukları görüşmelerde de vurguladıklarını paylaşan İmamoğlu, “Atatürk Bulvarı ile ilgili yan yolları ve ulaşımı rehabilite eden projeyi İBB’ye 1 sene önce sunduk. Cevap bekliyoruz. Yavuz Sultan Selim, Hürriyet ve Osman Gazi Bulvarları için de aynı süreçteyiz.” şeklinde bilgiler aktardı.

Beylikdüzü Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181